Zavřít reklamu

iPhone 6Analytická společnost Flurry sleduje více než 600 000 aplikací a na základě počtu jejich stažení z jednotlivých zařízení dokáže celkem spolehlivě určit, jaká zařízení zaznamenala během určitého období největší počet nových aktivací. Naposledy se ve Flurry zaměřili na období Vánoc, tedy na období od 19. do 25. prosince letošního roku. Apple za toto období zaznamenal celosvětově neuvěřitelných 51,3% ze všech aktivovaných mobilních zařízení mezi které patří tablety, smartphony a multimediální přehrávače s operačním systémem.

Na druhém místě skončil Samsung, který zaznamenal 18% aktivovaných zařízení, třetí Nokia pak již pouze 6%, další v pořadí Sony pak patří 1,6% aktivovaných zařízení a LG 1,2%. Xiaomi, Huawei a HTC pak mají méně než 1 procento. Jak však samotná společnost Flurry dodává, výsledky jsou sice objektivní na období Vánoc, ovšem na druhou stranu je nutné dodat, že Xiaomi, Huawei a HTC mají největší zastoupení prodejů na asijských trzích, kde se přes naše Vánoce dárky nerozdávají.

Vždy když na Vánoce někdo aktivoval zařízení od společnosti Samsung, bylo aktivováno 2,9 zařízení od Applu. Vždy když někdo rozbalil a aktivoval telefon Microsoft Lumia, aktivovalo svůj nový produkt od Applu 8,8 lidí. Samozřejmě samotné Vánoce nevypovídají o celkovém zastoupení značky na trhu nebo o její oblibě, na druhou stranu však jasně ukazují, že se Apple většími telefony skutečně trefil do přání zákazníků a z iPhonů se stal opět velký Vánoční hit.

flurry_christmas_2014_1
flurry_christmas_2014_2

Dnes nejčtenější

.