Zavřít reklamu

duet displayV App Store se v nejbližších dnech objeví nová aplikace jménem Duet Display. Jak jste si mohli odvodit z tohoto názvu, jde o aplikaci, která z vašeho iPadu udělá druhou obrazovku operačního systému OS X Yosemite. Takže místo toho, aby váš tablet někde ležel na stole a pochytoval prach, si z něho můžete vytvořit nový prostor pro cenné informace. Duet Display k propojení používá Lightning kabel, který by měl zajistit plynulý a svižný proces.

Aplikace byla vytvořena Rahulem Dewanem, bývalým zaměstnancem Applu, kde pracoval na iPadu a na iMacu. Má tedy spousty zkušeností, které se následně odrazily v konečné verzi aplikace. „Druhý displej zvýší vaší produktivitu až o 48%,” vysvětlil Dewan magazínu Business Insider. „Když máte iPad, tak máte ten potřebný druhý displej. S Duet Display ho konečně můžete použít. Jinak se vaše zařízení za 700 dolarů jen tak někde povaluje.”

Duet Display

Aplikace samozřejmě poskytuje nový prostor, ale zároveň podporuje dotykový displej iPadu, a tak se v systému můžete orientovat pomocí dotykových gest a scrollování. Nedávno jsme psali o aplikaci iDisplay, která je k dostání již nějakou dobu (další alternativou je aplikace Air Display). Nevýhodou je ale spojení s Macem přes Wi-Fi, a tak dochází k sekání a k jednoduše horší uživatelské zkušenosti. S Duet Display je to ale jiné, Lightning kabel opravdu zajistí bleskové a spolehlivé připojení. Další věcí je podpora Retina rozlišení, která plně využívá výborného HD displeje iPadu.

Součástí aplikace je režim šetření energie, který je tu pro ty, kteří vlastní starší Macy. Uživatel má tak na výběr vybrat si mezi klasickým a Retina rozlišením (pro Retina režim je potřeba novější zařízení). Také je zde možnost používat 30 Hz nebo 60 Hz frekvenci. Nastavování Duet Display je jednoduché, jen stačí stáhnout aplikaci na iPad a na Mac a poté jen restartovat počítač. Duet Display bude na App Store k dostání v nejbližších dnech. Podporovány jsou Macy se systémem 10.9 a novější, iPady s iOS 5.1.1 a novější a dokonce i iPhony s iOS 5.1.1 a novější.

Dnes nejčtenější

.