Zavřít reklamu

dana-massie-linkedinApple pracuje na niečom novom vo sfére digitálnej hudby a práve preto v posledných mesiacoch najíma množstvo expertov, podobne ako tomu bolo u Apple Watch. Tentoraz si Apple najal experta na DSP hardvér, teda na digitálne signálne procesory. Dana Massie má v oblasti takéhoto hardvéru a softvéru viac ako 30-ročné skúsenosti, pričom počas svojej kariéry spolupracoval s množstvom významných spoločností ako je Audience alebo Waves. Časť úloh potom spĺňal aj pre spoločnosti Apple a NeXT založené Stevom Jobsom. Teraz sa so svojimi skúsenosťami dostáva do Apple a podľa jeho LinkedIn profilu tu figuruje ako SoC Audio architekt.

Ako bolo spomenuté vyššie, v roku 2002 pracoval v Appli ako manažér audio hardvéru v desktopoch a notebookoch spoločnosti Apple a neskôr, keď bol zamestnancom Audience, spolupracovala táto spoločnosť s Applom na technológii spracovania hlasu v iPhone 4 a iPhone 4S. Už pri iPhone 4 bol použitý samostatný čip pre spracovanie hlasu a tento čip bol s príchodom iPhone 4S zakomponovaný priamo do procesoru Apple A5. Spoločnosť Audience vtedy vyvinula technológiu earSmart pre potláčanie šumu, ktorá je kľúčovou súčasťou Siri na iPhone 4s.

Situácia okolo zvuku začína byť čoraz zaujímavejšia. Apple totiž v posledných mesiacoch zamestnal niekoľko špičkových zamestnancov pracujúcich na zvukových technológiách pre Apple, pričom tento rok to bol napríklad expert Peter Eastty z Oxford Digital Limited. V roku 2011 to bol pre zmenu Tomlinson Holman zo spoločnosti THX a opäť sa jednalo o priebojníka vo svojom obore. Na čom však môže Apple pracovať? Môže predsa len vyvíjať nový zvukový formát pre iTunes, ktorý vzkriesi predaje digitálnej hudby, pretože bude využívať maximum zo zvukového hardvéru iPhone? Alebo to môže súvisieť so Siri, ktorá bude teraz rozumieť ešte lepšie, než predtým? Necháme sa prekvapiť.

Dana Massie Apple
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.