Zavřít reklamu

Tales from the BorderlandsSéria Borderlands patrí medzi najobľúbenejšie FPS RPG a tiež je to jedna z tých hier, ktoré nájdete na Macu takmer hneď po vydaní. To platilo už pri vydaní Borderlands: The Pre-Sequel, ktorý vyšiel po boku verzie pre PC a konzoly a ako čerešničku na torte prináša cross-platform multiplayer, vďaka čomu môžete hrať aj s vašimi priateľmi, ktorí používajú PC s Windows – teda až po tom, ako aktualizujú drivery grafických kariet, nainštalujú najnovší DirectX a knižnice Microsoft Visual, reštartujú Windows a nechajú ho nainštalovať tých 34 aktualizácií, ktoré vyšli minulú noc. A vy medzitým prejdete polovicu hry.

Ale čo som vlastne chcel povedať? Štúdio Telltale Games, ktoré môžeme poznať vďaka počítačovej (a mobilnej) hre The Walking Dead, prišla so spin-off titulom Tales from the Borderlands. Ako sa už dalo od Telltale čakať, opäť sa jedná o epizodický titul, ktorý je rozdelený na päť epizód. Skutočnosť, že ide o spin-off, však nijak neovplyvňuje dejovú líniu série a v praxi by to mohol byť štvrtý diel hry – odohráva sa totiž po udalostiach z Borderlands 2. V hre sa vžijete naraz do dvoch rôznych postáv.

Vašou prvou postavou je chlapík menom Rhys, ktorého snom je stať sa druhým Handsome Jackom a chce preto ovládnuť korporáciu Hyperion. Druhou postavou je Fiona, podvodníčka, ktorá chce spraviť všetko preto, aby spravila svoj najväčší podvod. Dvojica postáv sa dopĺňa a nechýba tu ani tradičný humor série Borderlands. Kľúčovou vlastnosťou novej hry je, že vaša voľba ovplyvňuje dejovú líniu a to, ako sa príbeh vyvinie, záleží len na vás.

Steam síce umožňuje kúpiť si hru už teraz s 10% zľavou za cenu 20,69€, no jej tvorcovia na poslednú chvíľu oznámili odklad verzie pre Mac kvôli bližšie nešpecifikovaným dôvodom. Tvrdia však, že ju zverejnia v blízkej dobe a možno práve preto už zverejnili odporúčané hardvérové požiadavky. Na to, aby ste hru rozbehli, potrebujete procesor Intel Core 2 Duo s frekvenciou 2.3 GHz, 4 GB RAM, grafickú kartu s 512 MB pamäťou a 3 GB voľného miesta na disku. Zároveň varujú, že hra nemusí fungovať na počítačoch s integrovanou grafickou kartou Intel, na Macu mini alebo na starších MacBookoch. Vyžaduje systém OS X 10.6 Snow Leopard alebo novší. Hra má tiež vyjsť na iOS, podobne ako ďalšie tituly od Telltale.

Dnes nejčtenější

.