Zavřít reklamu

pincOd konkurence jsme v posledních měsících viděli spoustu headsetů pro vytvoření takzvané virtuální reality, nejznámějšími a nejpokročilejším produkty co se týče výroby jsou nejspíš Samsung Gear VR a Oculus Rift. Firma Pinć (Pinch) se na tuto oblast zaměřila a představila svůj VR headset, podobný tomu, který se používá ve skvělém filmu Minority Report s Tomem Cruisem. Tento headset na to jde ale trochu jinak, nezaměřuje se na hry, ale na celkovou novou virtuální realitu a na nové vnímání každodenních aktivit.

Produkt se take liší tím, že pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus slouží jako plnohodnotný kryt, zachycuje snímání pohybu rukou kamerou iPhonu a nabízí SDK pro vývojáře postavené na Unity. Jde tedy o výborný způsob, který eliminuje těžkopádné a velké přístroje. Vše je součástí jednoho přenosného krytu.

pinc

Pinć používá bezdrátové kruhy, které se přichytí k ruce, a následně slouží k zachycení pohybu a k orientaci uživatele ve výchozím menu. Uživatel se tedy rukou přímo dotýká položek a tím zapíná aplikace a koná úkoly. Pinć pro zlepšení kvality snímání navíc přidal do headsetu i svou vlastní optiku, která má spolu s kamerou iPhonu zařídit odpovídající prostředí. Celková zkušenost s touto realitou podporuje ovládání, na které jsme zvyklí z dotykových displejů našich zařízení (ostatní headsety se ovládají spíše tlačítky).

Všechny dosud vydané aplikace byly vytvořeny přímo firmou Pinć, ale vydáním SDK by se toto mělo změnit, očekává se totiž, že se vývojáři dané příležitosti chytí a představí své aplikace, které budou používat 3D prostředí.

Jak bylo řečeno, firma se zaměřuje na klasické a každodenní aktivity jako je prodej a nakupování, ne na hry jako Oculus Rift a další konkurenti. Společnost plánuje vytvořit novou virtuální realitu nákupního centra, kde si uživatelé budou moci prohlížet obchody a jejich produkty. Součástí této zkušenosti je samozřejmě i možnost si daný produkt přizpůsobit k obrazu svému a eventuelně jej pak zakoupit.

pinc

Jedná se pouze o prototyp, proto je celková zkušenost s headsetem zatím celkem špatná, systém je plný bugů a seká se. Pinć je ale ambiciózní a věří, že poslední softwarová verze běžící na Unity spolu s lepším hardware zlepší celkovou zkušenost a připraví produkt k ostrému vydání na trhu, které by se mělo uskutečnit na jaře příštího roku.

Společnost spoléhá na fundraisingovou kampaň na indiegogo.com a nabízí Discovery Edition verzi tohoto produktu za $99 s tím, že se headset k zákazníkům dostane v červnu 2015.

pinc

Dnes nejčtenější

.