Zavřít reklamu

Numerical - iconSoučástí iOS je samozřejmě kalkulačka, která umí i pokročilejší funkce. V základním zobrazení ukazuje jen základní funkce jako je plus, mínus, děleno a krát a rovná se. Pokud otočíte telefon na stranu, zobrazí se funkce pokročilé, které iOS kalkulačka nabízí a jsou mnohdy dostačující. Mezi ně například patří funkce jako sinus, cosinus, tangens atd. Kalkulačka v iOS dokonce podporuje i gesta – pokud se chcete vrátit o krok zpět, stačí v místě, kde se zobrazují čísla udělat gesto doprava nebo doleva a uděláte krok zpět. Některé funkce však defaultní kalkulačka postrádá a tak je na řade se porozhlédnout po alternativě v iTunes App Store. Takovou alternativou může být i Numerical, který láká zajímavým designem a nadstandartními možnostmi. Některé funkce však postrádá. Pojďme si tuto aplikaci krátce představit.

Numerical je přehledná kalkulačka bez rovnítka. Tlačítko rovnosti tu prostě nenajdete a Numerical provede tuto operaci vždy po zadání požadovaného výpočtu. Co je ovšem na kalkulačce dále zajímavé je to, že si pamatuje všechny vaše předchozí výpočty, které si můžete pomocí jednoduchého gesta nechat zobrazit. Jednotlivé výpočty si dokonce můžete uložit do seznamu, kde se zobrazují i se zadáním. Ze seznamu můžete výpočty samozřejmě jednotlivě nebo hromadně mazat, nebo je znovu použít k dalším výpočtům.

Numerical 2

V nastavení lze některé funkce dokonce vypnout. Zde si také můžete zvolit jedno ze zajímavých témat vzhledu kalkulačky. Bohužel tato témata jsou zpoplatněna částkou 1,79 €, kterou když zaplatíte, tak dostanete 8 nových témat, mezi kterými budete moci libovolně přepínat. V aktualizaci, která vyšla v pátek vývojáři zpřístupnili oranžové téma zdarma pro všechny uživatele.

Numerical 1

Nevýhodou kalkulačky jsou její omezené možnosti. Oproti defaultní kalkulačce nenabídne žádné pokročilé funkce, jako sinus, cosinus atd. Kromě numerické části nabízí jen základní funkce jako plus, mínus, krát, děleno, procenta, oddělení desetiného čísla, exponenty a závorky, které můžete buďto doplnit ručně nebo je aplikace za vás automaticky chytře doplní.

Numerical: Calculator Without Equal v1.2 from Very Tiny Machines on Vimeo.

Dnes nejčtenější

.