Zavřít reklamu

google-searchNedávno jsme pro vás připravili návod jak kompletně zabezpečit iOS zařízení. V poslední době čím dál víc společností začíná používat systém takzvaného dvoufázového ověření. To je skvělá a naprosto bezpečná funkce, která zabrání potencionálnímu nežádoucímu vniknutí do vašeho účtu. Apple tuto funkci podporuje, bohužel pro nás v seznamu zemí Česká republika a Slovensko chybí. Pojďme si tedy alespoň ukázat, jak tuto funkci nastavit pro Google účet, který spousta uživatelů používá pro každodenní aktivity.

Co je dvoufázové ověření?

Dvoufázové ověření přidává další vrstvu zabezpečení, a markantně snižuje riziko vloupání do vašeho účtu. Pro vloupání by třetí osoba potřebovala nejen vaše uživatelské jméno a heslo, ale i váš telefon, což je nepravděpodobné.

ověření

Jak to funguje?

1) Při přihlášení jako obvykle zadáte vaše uživatelské jméno a heslo.

2) Budete požádáni o kód, který obdržíte prostřednictvím textové zprávy na vámi zvolené číslo, hlasového volání nebo mobilní aplikace (v tomto případě od Google).

3) Kód z telefonu opíšete a bezpečně se přihlásíte do účtu.

Jak dvoufázové ověření nastavit

1) Kliknětě na následující stránku a v dolní částí klikněte na Get Started a poté na Start Setup.

2) Přihlašte se pomocí vašeho uživatelského jména a hesla.

3) Zadejte váše mobilní číslo, na které chcete, aby se poslal ověřovací kód (nebo zvolte možnost hlasového volání).

Screen Shot 2014-11-05 at 4

4) Zadejte obdržený kód.

ověření

5) Potvrdťe, zda chcete, aby vámi používaný počítač byl ověřený. (Zvolením této možnosti nebudete na vašem počítači muset procházet dvoustupňovým ověřením.)

ověření

6) Potvrďte dvoustupňové ověření.

ověření

Nyní budete muset zadat kód pokaždé, kdy se budete chtít přihlásit do Google účtu přes neověřený počítač nebo zařízení. Pokud zvolené zařízení ztratíte, můžete dvoufázové ověření vypnout v nastavení.

Dnes nejčtenější

.