Zavřít reklamu

Apple-Pay-1 Ešte pred oficiálnym spustením služby Apple Pay, ktorú Apple predstavil začiatkom septembra/září pri svojej mediálnej udalosti, zverejnil The Wall Street Journal prehľad o tom, čo presne očakáva od tejto služby v najbližších mesiacoch. Senior viceprezident pre internetové služby Eddy Cue vyhlásil, že služba Apple Pay by mala výrazne zvýšiť popularitu platieb pomocou mobilných zariadení a taktiež zatraktívniť in-app nákupy, ktoré sa po novom budú dať robiť jednoducho pomocou senzora Touch ID.

Cue taktiež hovoril o tom, ako spoločnosť vníma novú službu: „Snažíme sa urobiť niečo, čo by ľudia mohli vnímať ako hru a tým pádom by boli platby mobilom pre nich zaujímavejšie.“ Ďalej uvádza, že je celá služba ešte len na svojom začiatku, no neskôr by mohla byť významným globálnym hráčom ako na trhu osobných financií, tak platieb v rôznych obchodoch či za služby. Apple Pay by mal samozrejme okrem in-app nákupov umožniť aj klasické nákupy hmotného tovaru pomocou iPhone a neskôr aj Apple Watch, avšak ešte stále v mnohých obchodoch po svete nie sú platobné terminály, ktoré by Apple Pay plne podporovali. Veľa obchodných reťazcov sa však rozhodlo svoje terminály upgradovať a tak sa už behom budúceho roku Apple Pay rozrastie do mnohých iných sfér trhu. Apple Pay však nebude kompatibilný s kreditnými kartami, ktoré sú písané na firmu či predplatnými kreditnými kartami.

Tento článok z WSJ ďalej uvádza, že platby pomocou iPadu Air 2 či iPadu mini 3 budú kompatibilné výhradne s in-app nákupmi a nebudú sa dať používať ako prostriedok na platenie v kamenných obchodoch. Podľa prehľadu WSJ by Apple Watch mali ponúkať službu Apple Pay pomocou NFC čipu, ktorý bude v týchto chytrých hodinkách priamo zabudovaný.

Správy z Digiday taktiež hovoria o tom, že Apple integruje Apple Pay do služby iAd. Tento krok by umožnil inzertujúcim firmám vložiť tlačidlo „tap-to-buy“ do ich mobilných reklám a tak by bol podobný tomu čo predstavili spoločnosti Facebook či Twitter pre svoje služby na začiatku tohto roka. Apple taktiež naznačil, že pracuje na možnosti presmerovania iAd na službu Apple Pay, ktorá by umožnila predajcovi cielenú reklamu spolu s možnosťou vyššie uvedeného tlačidla. Všeobecne sa očakáva prepojenie týchto služieb ešte do konca tohto roka.

Apple Pay

Dnes nejčtenější

.