Zavřít reklamu

Rooms FacebookJen dva dny po vydání aplikace Rooms čelí Facebook nepříjmenému obvinění. Aplikace, kterou Facebook vydal pod názvem Rooms – Create Something Together, umožňuje anonymní chatování o netradičních zájmech, ale i o běžných věcech. Tím, že je chatování zcela anonymní jsou smazány rozdíly ve věku, pohlaví, rase nebo sociálním postavení a může se tak snadno stát, že si 40 letý manažer s vysokým platem píše s dvacetiletým mladíkem, který svoji karieru ještě jen startuje. Vše zní jako skvělý nápad, problém je v tom, že patrně nepochází z hlav zaměstnanců Facebooku.

Ozval se totiž Damien Rottemberg, spoluzakladatel a CTO společnosti Room, která podle jeho tvrzení stojí za nápadem, který Facebook bez jakéhokoli ostychu převzal a vydává za svůj. Pokud jste viděli film Sociální síť, pak jistě víte, že ani Facebook samotný nevznikl jen z myšlenek Marka Zuckenberga a tak na tvrzení Damiena Rottemberga může něco být. „Přátelé našich přátel kteří pracují ve Facebooku viděli naši aplikaci a mysleli si, že je dost dobrá na to aby ji okopírovali. Jsme si jisti, že to není náhoda. Nechápeme, jak Facebook se všemi svými právníky mohl vydat aplikaci se stejným jménem a funkcí. Nenechám to tak a chceme hránit všechny podnikatele s dobrými nápady a velkou vizí,“ uvedl Damien Rottemberg.

Není to poprvé, co byl Facebook obviněn z kopírování softwaru od jiné společnosti. Vývojáři FiftyThree nebyli příliš nadšeni, když se Facebook rozhodl vydat aplikaci Paper, která nese naprosto stejný název jako populární aplikace pro kreslení od FiftyThree. Podobná situace se stala i v případě, kdy Facebook a jeho Instagram vydaly aplikaci Bolt, přičemž stejná aplikace již existuje. Mluvčí Rooms Inc oznámila, že zakladatelé společnosti Damien Rottemberg a Frank David Cohen již diskutují o právních krocích proti Facebooku.

Facebook Rooms

*Zdroj: 9to5mac.com

Dnes nejčtenější

.