Zavřít reklamu

safariSpoločnosť Apple tento piatok vydala nový operačný systém OS X Yosemite a po mesiacoch čakania tak na obrazovky užívateľov Apple zariadení priniesla jednu očakávanú funkciu a to Continuity a Handoff. Napriek tomu, že ide o dve rozdielne funkcie, v skutočnosti sú si veľmi blízke a ich hlavná podobnosť spočíva v tom, že obe prepájajú iOS s OS X tak, ako nikdy predtým. Lenže užívatelia OS X Yosemite a iOS 8 dostávajú ešte jednu skrytú „spojenú“ novinku a to tú, že môžu na diaľku vypínať otvorené stránky v prehliadači Safari – na iPhone aj na MacBooku.

Táto funkcia funguje len pod podmienkou, že užívatelia majú na svojich zariadeniach nainštalovaný operačný systém iOS 8.0 alebo OS X 10.10 Yosemite. Ďalšou podmienkou potom je, že je na oboch zariadeniach zapnutý iCloud a obe sú pripojené k tomu istému účtu. V takomto prípade stačí otvoriť zoznam otvorených stránok v Safari. To docielite na iOS 8 tak, že kliknete na ikonu dvoch prekrývajúcich sa štvorcov v spodnej lište Safari. Na OS X Yosemite otvoríte zoznam stránok tak, že kliknete na ten istý štvorec v pravom hornom rohu obrazovky alebo s pomocou gesta pre zmenšenie obrazu.

OS X iphone tabs

Tu okrem záložiek na Macu nájdete zoznam stránok otvorených na vašom iPhone a iPade, pričom keď prejdete myšou po jednotlivých odkazoch, objaví sa pri nich tlačidlo pre zatvorenie – samozrejme len v prípade, že na nich máte nainštalovaný iOS 8.0 alebo novší. Na obrazovke svojho iPhone toto docielite tak, že po otvorení zoznamu otvorených stránok prejdete úplne dole, k zoznamu stránok otvorených na Macu a u jednotlivých odkazov prejdete prstom sprava doľava, čím sa vysunie odkaz na zavretie stránky. Keď tak učiníte, do pár sekúnd (v závislosti od pripojenia) sa stav synchronizuje a keď ste mali práve otvorený Facebook na Macu a vypli ho na diaľku cez iPhone, do pár sekúnd dôjde k automatickému zatvoreniu tohto okna.

iOS 8 macbook tabs

Dnes nejčtenější

.