Zavřít reklamu

OS X Yosemite iconWidgety nejsou v OS X žádnou novinkou, ovšem OS X Yosemite přináší nové widgety pro notifikační centrum, které jsou zcela bez pochyb mnohem použitelnější než ty, které již roky známe z dashboardu. Notifikační centrum je neustále k dispozici, vidíte při jeho zobrazení zbytek systému a nabízí řadu dalších výhod, proč jim osobně dávám přednost před dashboard widgety.

Widgety pro notifikační centrum jsou v podstatě naprosto stejné jako ty, které máme pro iOS 8. Více než nějaké funkce typu kalkulačky totiž přináší přehledy o počasí, sociálních sítích a tak dále. Součástí OS X Yosemite je několik widgetů a další si můžete stáhnout z Mac App Store.

Widgety můžete upravovat, nastavovat a přidávat přímo v notifikačním centru. Stačí když otevřete notifikační centrum a položku Today, která se skládá právě z Widgetů. Opět platí jednoduché pravidlo, pomocí ikonky „i“ můžete upravovat nastavení jednotlivých widgetů jako je například změna místa pro widget počasí a tak podobně. Pomocí trojice vodorovných čárek pak můžete měnit pořadí widgetů a pomocí červené ikonky se symbolem mínus můžete Widget z nabídky odstranit.

OS X Yosemite Widgets

Pokud chcete přidat další widgety, ať již systémové nebo stažené z Mac App Store, stačí když dole v položce Today kliknete na možnost Edit a zde následně pomocí ikonky s tlačítkem plus přidáte další widgety do notifikačního centra. Musím uznat, že i když nejsme žádným velkým příznivcem widgetů a v dashboardu jsem je prakticky nepoužíval s výjimkou kalkulačky, v notifikačním centru se jedná o skutečnou pomůcku, kterou používám prakticky neustále. Pokud totiž chcete například přidat status na facebooku, je mnohem pohodlnější to udělat přes Widget než přes webové rozhraní.

Dnes nejčtenější

.