Zavřít reklamu

iOS 8.1Spoločnosť Apple dnes vydala očakávanú aktualizáciu iOS 8.1, ktorú začala spoločnosť testovať už v čase vydania iOS 8. Nová aktualizácia prichádza o trochu neskôr, než sme ju pôvodne očakávali, no Apple má k tomu dôvod. Táto aktualizácia totiž vychádza termíne pred zahájením predaja iPadu Air 2 a iPadu mini 3, ktoré prinášajú Touch ID. Aktualizácia je už teraz dostupná pre všetkých užívateľov zariadení, ktoré podporujú operačný systém iOS 8, pričom na hranici požiadavkov sa nachádzajú iPhone 4S, iPad 2, iPad mini 1. generácie a v neposlednom rade aj iPod touch 5. generácie.

Aktualizácia iOS 8.1 má veľkosť 86 MB na iPhone 5c, no jej veľkosť sa líši v závislosti od zariadenia. Aktualizácia prináša viacero zmien, pričom kompletný zoznam môžete vidieť na screenshote nižšie. Rozhodne poteší návrat galérie Camera Roll, ktorá v pôvodnej verzii iOS 8 nebola dostupná a zmiatla mnohých užívateľov, ktorí si mysleli že iOS 8 im odstránil fotografie. Po jej boku tiež do aplikácie Photos pribudne odkaz na funkciu iCloud Photo Library, ktorá uloží všetky vaše fotky na iCloud a umožní vám k nim pristupovať cez web, Mac a ostatné vaše iOS zariadenia. Aby sa však nepovedalo, že je to len nejaká malá aktualizácia, potom môžete na screenshote nižšie vidieť, že update prináša podporu pre Apple Pay, SMS Relay a Instant Hotspot – čiže dve funkcie, ktoré sú súčasťou Handoff a Continuity.

SMS Relay umožňuje užívateľom na Macu posielať SMS a MMS správy presne tak, ako mohli doteraz telefonovať s pomocou FaceTime aplikácie. Podmienkou bude pochopiteľne iOS 8.1 na iPhone a OS X Yosemite na Macu. Instant Hotspot pre zmenu funguje na princípe, že Mac vyhľadá iPhone v blízkosti a pokiaľ je na ňom aktívny WiFi Hotspot, potom sa k nemu okamžite pripojí. Pokiaľ sa teda pravidelne dostávate do priestoru, kde pravidelne strácate tamojšie WiFi pripojenie (napr. v škole), potom je táto funkcia ako stvorená pre vás. Nakoniec, tentoraz dúfame, že sa už Apple poučil zo svojich chýb a pevne dúfame, že nedôjde k žiadnej premene iPhone 6 na iPod, alebo k nejakým ďalším nepríjemnostiam. Aktualizáciu si môžete stiahnuť cez WiFi v aplikácii Nastavenia – Všeobecné – Aktualizácia softvéru alebo cez iTunes. Aktualizácia cez iTunes je však oveľa väčšia, keďže obsahuje celý operačný systém.

iOS 8.1 popis
iOS 8.1 popis
iOS 8.1

Dnes nejčtenější

.