Zavřít reklamu

Apple media eventSlogan pro čtvrteční mediální event Apple zní “It’s been way too long,” tedy “Už je to přílíš dlouho.”  To samozřejmě může mít stovky významů. Jedna teorie říká, že je to jenom sarkastická poznámka, jelikož to je pouze několik týdnů, co Apple představil iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Je ale možné, že se toto heslo vztahuje k nějakému produktu, který Apple už hodně dlouho neaktualizoval a kterému již roky nevěnoval pozornost. Které produkty tedy spadají do této kategorie?

Thunderbolt Display

Poslední update: před 1120 dny

Apple Thunderbolt Display neaktualizoval přes tři roky. Co je horší je fakt, že na světlo světa nepronikly žádné úniky a tak nic nenasvědčuje možnému představení nové generace produktu. Oznámení nového Mac Pro v minulém roce se jevilo jako logická doba pro nový displej, ale nakonec k ničemu nedošlo. Hodně se ale v poslední době mluvilo o možném iMacu s Retina displejem. Některé zdroje dokonce mluvili právě i o Retina Thunderbolt Display, ale nešlo o nic konkrétního, na čem by se dalo stavět.

Minulý měsíc DigiTimes oznámil, že Apple plánuje později v tomto roce vydat 27-palcový monitor s neuvěřitelným rozlišením 5120 x 2880 5K, ale není jasné, jestli tento monitor bude součástí iMacu, nebo jestli půjde pouze o monitor. Zajimavé je také to, že poslední DisplayPort specifikace mají dostatek výkonu k pohánění zmíněného displeje. Chystá se tedy něco?

Apple Display 4K Resolution
Apple TV

Poslední update: před 946 dny

Apple TV už není žádné hobby a vedlejší projekt. Alespoň by němela být. Do tohoto sektoru nedávno vstoupil Google se svou Android TV, a tak se ukazuje, že výrobci v této oblasti očekávají jistý potenciál. Tim Cook a spol. se v posledních letech o TV několikrát zmínili a vysvětlili, že o TV mají určitý zájem. Apple TV se také neustále vyvijí, přidávají se nové kanály a funkce, dokonce i design celého systému se po vydání iOS 8 změnil.

To je ale všechno. Apple tento produkt neaktualizoval od ledna 2013. Apple TV by si jistě zasloužila rychlejší Wi-Fi a Bluetooth, dávalo by také smysl přidat možnost streamovat 4K video, pokud budou oznámeny nové displeje. Co se týče software, tak se opakovaně mluvilo o přidání App Store a nových herních funkcí.

V posledních letech se spekulovalo o představení již magické televize, ale to se jeví jako nepravděpodobné, jelikož existuje spousta dohod a smluv s výrobci televizí a poskytovateli obsahu, a tak by nejspíš bylo pro Apple těžké do tohoto sektoru vstoupit.

Apple TV compare
Mac mini

Poslední update: před 716 dny

Vypadá to, že na nejmenšího člena rodiny Mac Apple úplně zapomněl. Na druhou stranu by právě rok 2014 mohl přinést novou verzi, jelikož se v červnu v jednom dokumentu přímo od Apple našla lehká zmínka o 2014 Mac mini a v poslední době se objevily zprávy, že Apple toto zařízení zaktualizuje po boku nových iPadů. Pokud tomu tak opravdu bude, tak se očekává, že nový Mac mini by měl obsahovat Haswell procesory od Intelu a vynechat novější Broadwell řadu. Tato praktika by dovolila Applu udržet cenu pod $1000.

mac-mini
iPod

Pro všechny iPody je dnešní doba smutná a nešťastná. Tyto dříve obrovsky populární multimediální přehrávače nahradil iPhone. Lidé poslouchají muziku z telefonů, navíc streamují ze služeb jako Spotify nebo Pandora, a tak nemají žádný důvod pro koupi iPodu. Situace zašla tak daleko, že prodeje iPod zařízení už ani nejsou zmíněny ve čtvrtletních výsledcích Apple.

iPod nano nebyl aktualizován po dobu 394 dní a nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit. Osud iPod shuffle je též neznámý. Nezbývá než doufat, že iPody nečeká podobná cesta jako iPodu Classic, který Apple úplně vyřadil ze své nabídky. A co bude s iPod touch? V červnu tohoto roku Apple tuto řadu lehce pozměnil a zmírnil ceny. Rozhodně ale nevypadá, že se plánují nové modely. Přece jenom ke koupi tohoto modelu moc důvodů rozhodně není, to už lidé raději zainvestují do iPhone 5c.

Podzim byl dříve pro iPody důležitým obdobím, to se ale změnilo. Na druhou stranu je pozvánka na event barevná, což by mohlo naznačovat aktualizaci iPodů, které jsou v posledních letech charakteristické pro své pestré barvy. To jsou ale jen spekulace. Necháme se tedy překvapit, co si pro nás Apple ve čtvrtek přichystal.

IPod_family

Dnes nejčtenější

.