Zavřít reklamu

iOS 8 logo
Nejnovější systém od Apple iOS 8 přinesl spoustu novinek, jako například interaktivní notifikace, klávesnice třetích stran nebo větší otevřenost celkového systému (funkce editovat fotografie v galerii s pomocí aplikací od vývojářů). O některých se toho tedy píše hodně a každý o nich ví, ale některým funkcím se tolik pozornosti nevěnuje, a tak můžete být překvapeni, kolik toho vaše zařízení najednou dokáže. Pojďme se na některé ukryté funkce v iOS 8 podívat detailně. Všechny stojí za to a poskytnou nové možnosti!

1) Hey Siri

Jedna z parádních funkcí je spojena s virtuální asistentkou Siri. Už totiž nemusíte pro její zapnutí držet home tlačítko, stačí jen říct “Hey Siri” a položit požadavek. Tuto funkci zapnete v Nastavení > Obecné > Siri. Velkou nevýhodou je ale to, že vaše zařízení musí být v daný moment v nabíječce, jinak Siri tímto způsobem nezapnete.

iOS 8 Hey Siri
2) Pošlete hlasovou zprávu

Musíte napsat dlouhou zprávu, ale nudí vás zdlouhavé psaní na klávesnici? Pak stačí jen rychle a jednoduše poslat hlasovou zprávu. Podržte ikonu mikrofonu na pravé straně textového pole a začněte nahrávat. Táhnutím nahoru zprávu odešlete, pohybem dolů ji smažete.

iOS 8 voice message
3) Pořiďte si časovanou selfie

Pokud jste velkým fanouškem hitu poslední doby, autoportrétů selfie, tak jistě oceníte následující funkci. Zvolte přední fotoaparát a ťukněte na ikonu času vpravo nahoře. Ta vám dovolí zvolit si zpoždění pořízení fotografie na tři, nebo deset vteřin. Teď už jen úsměv!

iOS 8 Camera timer
4) Schovejte fotografii

Pokud nechcete, aby vaše fotografie nebyla zobrazena v Momentech, Kolekcích nebo Rocích (ale pořád v Albumech), podržte fotografii a vaše zařízení se vás zeptá, jestli ji opravdu chcete schovat. Pokud chcete, aby fotografie byla znovu všude k vidění, stejně jako před tím, tak ji znovu podržte a proveďte to samé, vše se vrátí do původního stavu.

iOS 8 Hide photo
5) Počítejte kroky

Praktickou funkcí je počítání kroků. Váš iPhone vám nyní dokáže ukázat, kolik jste toho za den, týden, měsíc či rok ušli. Navíc tyto kroky rozpočítá a sdělí vám průměrný denní počet. Studie říkají, že by denní minimum mělo být alespoň 10 000 kroků. Tak se příště místo auta raději projděte a poté hrdě sdílejte, co vám iPhone napočítal!

iOS 8 Health steps

 

6) Najděte vaše vybité zařízení 

Nově můžete lokalizovat vaše zařízení i přesto, že je vybité a tudíž nemůže posílat informace o své poloze. Zvolením možnosti Poslat Poslední Umístění v Nastavení > iCloud > Find my iPhone vaše zařízení zašle informace o tom, kde se momentálně nachází. Po ztracení telefonu (nebo iPadu) se přihlašte do iCloud.com, kde bude znázorněno, kde se telefon před vybitím nacházel.

iOS 8 Last location

Dnes nejčtenější

.