Zavřít reklamu

ipad-air-recenzeThe Wall Street Journal sa vo svojej novej správe pozrel na 12,9-palcový iPad Pro a tento fakt môže potvrdzovať, že Apple predsa len na takomto produkte pracuje. Konieckoncov, The Wall Street Journal v minulosti niekoľkokrát spomenul existenciu iPhone 6 Plus, teda iPhone s 5.5-palcovým displejom, ktorému až do oznámenia skoro nikto neveril. WSJ sa aj tentoraz zameralo na situáciu ohľadom výroby zariadenia a podľa toho, čo sa dozvedel od svojich zdrojov, Apple odložil zahájenie masovej výroby väčšieho iPadu. Spoločnosť chcela pôvodne zahájiť výrobu iPadu Pro v decembri/prosinci.

Dôvodom pre odklad je iPhone 6 Plus, keďže Apple chce najprv uspokojiť dopyt po existujúcom produkte. Z najväčšieho iPhone sa prekvapivo stal veľmi populárny produkt a ako sme sa už stihli dozvedieť predtým, Apple nestíha vyrábať dostatočné množstvo kusov, čo mimo iného zapríčinilo, že spoločnosť presunula časť produkcie iPhone 6 na výrobu iPhone 6 Plus. Ako uviedli zdroje, odklad iPadu Pro bol v tomto prípade potrebný, keďže výrobcovia displejov by mali problém s rozdelením materiálov na výrobu dvoch rôzne veľkých displejov. Prekvapením je dokonca aj to, že Foxconn má problémy so zamestnávaním dostatočného množstva ľudí na výrobu iPhone 6 a iPhone 6 Plus vo svojej tvoráni v Zhengzhou, čo len sťažuje výrobu telefónov.

Zdroje pre The Wall Street Journal odhalili, že 12.9-palcový iPad Pro bude mať rovnaké rozlíšenie ako súčasný iPad Air, teda 2048 x 1536 bodov. Toto tvrdenie je však v rozpore s ranným únikom dát, ktoré potvrdzujú podporu Retina HD rozlíšenia pre iPad a to už v iOS 8.1 beta 2. Fakt, že sa toto rozlíšenie nachádza už v iOS 8.1 beta 2 môže znamenať, že Apple predstaví 13-palcový iPad už budúcu stredu po boku menších iPadov, iMacu s Retina displejom, Macu mini a Apple TV. Každopádne, iOS z hľadiska počtu rozlíšení začína strácať onu ikonickú jednoduchosť, ktorú mal a ktorú poskytoval vývojárom. Nakoniec, v decembri/prosinci Apple zaháji výrobu 12-palcového MacBooku s Retina displejom, aj keď sa prvé kusy začnú predávať pravdepodobne až začiatkom budúceho roku.

iPad_air
*Zdroj: MacRumors; platený článok WSJ

Dnes nejčtenější

.