Zavřít reklamu

LsA PetkaAhoj běžci, rádoby běžci, neběžci a všichni, kdo si ještě v tuhle chvíli hodláte přečíst můj další příspěvek ze světa běhu. Uplynul týden a jsem tu zas se svojí blogovou gramatikou (zdravím všechny puntičkářské češtináře!). Minulý týden jsem vám dala návod, jak se stát členem Nike+. Předpokládám, že někteří z vás už členy dávno jsou a aplikaci mají zmáknutou, ale jsou tu i někteří, co se zaregistrovali a tím to zhaslo. Stává se. Ale já vám dám několik tipů, které vás třeba nakopnou a opravdu vyběhnete už dneska. Vraťme se k aplikaci Nike+ pro iPhone. Jste začátečník a chcete začít běhat, ale vůbec nevíte, jak začít a kolik km běhat, jak často a tak podobně. Pro tyhle případy v sobě tahle appka zahrnuje i osobního trenéra.

Stanovíte si cíl, že byste například rádi uběhli svých prvních 5 kiláků v nějakém normálním čase. Jednoduše vyberte v menu aplikace volbu Coach a zvolíte vzdálenost, na kterou se cítíte. Dále máte možnost vybrat si, jestli jste začátečník, pokročilý nebo profík. Aplikace pro vás připraví tréninkový plán, podle zvolené úrovně a vezměte na vědomí, že plán nevymyslel nějaký amatér. Na stanovení tréninkových plánů spolupracoval Nike s největšími borci z oboru atletiky (např. cíl 5 km – začátečník, plán na 8 týdnů, běh cca každé 2-3 dny). Motivačně by na vás mohlo působit, že po určitém počtu uběhnutých kilometrů se můžete dostat na vyšší level. V reálu to znamená, že každý level značí jiná barva rozhraní aplikace během výběhu (žlutá, oranžová, zelená, modrá, fialová, černá, …).

Petra Eliasova

Ještě si pamatuju, že v oranžovém levelu jsem běhala kolem tech 5-6 km 4-5krat do týdne. Dnes jsem v černém levelu a běhám několikanásobně víc. A víte co je příjemné? Pokud jdete běhat třeba 3x po sobě v jednom týdnu, po ukončení běhu můžete slyšet pochvalu od Rafaela Nadala a jiných sportovců. Tohle vám aplikace za vaše úsilí dopřeje a když to uslyšíte poprvé, jistě budete příjemné překvapeni. Poslední věc, co mě napadá, jak bych vás mohla ještě povzbudit já je, že si vás ráda přidám do přátel na Nike+ a můžete sledovat jak často běhám a kolik toho uběhnu. Najdete mě pod loginem PetkA.

 
Nike shoes
Nike praha
Nike+ Prague
Nike+ Prague run

 

Některé z vás zajímalo, jak je to s baterkou během výběhu. Když jsem běhala s iPhonem 4, tak jsem přišla zhruba o 40-50% baterky, v zimě se mi dokonce vybil párkrát úplně. Momentálně běhám s 5S a přijdu tak o těch 10-20% a záleží, řekla bych, na signálu. Běžně běhám tak hoďku až dvě, takže si myslím, že těch pár procent je v pohodě. iPhone mám po celou dobu běhu na rameni ve sportovním obalu pro iPhone. Cena cca 500 Kč. Předtím jsem měla i levnější verzi z Aukra za 99 Kč a vřele nedoporučuju(!). Nesčetněkrát jsem na něj nadávala, protože sucháč se za chvíli zničil a navíc slečny s ne tak osvalenýma rukama si ho budou muset zkrátit a zašít stejně jako já. Opravdu se vyplatí do dobrého pouzdra investovat, protože přece jenom je to opruz, pořád si ho upevňovat během joggingu na ruku, když se vám rozlepí suchý zip. V horším počasí, myslím tím, když prší nebo sněží, si mnoho z nás radši pustí telku a dá svařák, ale jsou i takoví, kteří si vyběhnou. Proč taky ne? Vždyť běhat v dešti je skvělý. Pro tyhle případy používám voděodolné pouzdro, které seženete snad všude, kde maj obaly na mobil ( cena cca 300-400 Kč). A takhle si strčím mobil do kapsy v bundě a můžu vesele běžet. Jak tak na to koukám z okna, dneska ho určitě využiju. Běhu zdar!

NIKEVAPORFLASHARMBAND-2900005659013

Dnes nejčtenější

.