Zavřít reklamu

samsung_Galaxy_gearJe úplně jedno jestli na vás inteligentní hodinky Apple Watch neudělali dojem nebo se vám prostě jen nechce čekat na jejich uvedení do prodeje. No dobře, tou nejpravděpodobnější možností, proč by vásnásledující text mohl zajímat je fakt, že vám operátor nebo někdo jiný zkrátka Galaxy Gear vnutil k paušálu. V tom případě máme dobrou zprávu, hodinky lze využít i jinak, než jako poměrně stabilní podložku pod stůl. Galaxy Gear totiž mohou fungovat téměř plnohodnotně nejen s telefony společnosti Samsung, ale také s iPhonem a to všemi generacemi iPhone. Pojďme se podívat jak na to.

První co budete potřebovat jsou hodinky Samsung Galaxy Gear první generace. Bohužel s žadným jiným náramkem nebo hodinkami společnosti Samsung není možné iPhone propojit. Vše totiž spočívá v tom, že na své hodinky Samsung Galaxy Gear nainstalujete takzvaný NULL ROM, tedy speciálně upravený firmware, který si můžete stáhnout z oficiálních stránek přímo zde. Bohužel vše má ještě jeden háček, instalace NULL ROM je možná pouze na počítači s Windows. Poproste tedy někoho, kdo používá tento alternativní operační systém, aby vám jej na moment pujčil a postupujte dle následujícího videa, které je oficiálním návodem od tvůrců NULL ROM na to, jak nainstalovat firmware na hodinky Galaxy Gear.

Jakmile máte v hodinkách nainstalován NULL ROM, stačí je spustit a následně zapnout Bluetooth a jakmile se Bluetooth spustí, je nutné povolit možnost Visibility. Jakmile povolíte tuto možnost, spusťte Bluetooth v nastavení iPhone a iOS automaticky najde hodinyk Gear, které stačí připojit. Následně se podívejte na video, níže, které vám ukáže, jak využívat jednotlivé funkce poté, co připojíte Galaxy Gear a iPhone.

Dnes nejčtenější

.