Zavřít reklamu

LsA PetkaMiluju Apple. Miluju běh. Jak to skloubím dohromady? Jednoduše. Stejně tak jako dalších pár milionů lidí s podobnou mánií jako já. Kdo jsem? Runner, co má díky jednoduché, ale za to geniální technologii stále motivaci běhat. Taky o tom svědčí počet naběhaných kilometrů s Nike+ přesahující už dávno hranici 9400 km (cca od 10/2010).

Počínaje tímhle článkem vám budu servírovat informace, novinky a typy ze světa běhu. Budu osobně testovat různý hračky a vymoženosti, který se dají při běhání používat ať už to budou jen maličkosti, které usnadní běhání nebo celé měřící technologie. Myslím, že je na čase, abyste se občas odlepili od obrazovky vašeho Macu, iPadu nebo jiné iVěci a šli si zaběhat s něčím jako je iPhone nebo iPod. Určitě budete nadšeni!

Začnu úplně jednoduše. Dneska bychom si mohli říct něco málo aplikaci Nike+ pro iPhony. Hned, jak si stáhnete ve storu tuhle aplikaci, můžete se připojit do komunity Nike+ běžců. Samozřejmě to neznamená, že musíte mít na sobě všechno obrandovaný fajfkou, ale vzhledm k tomu, že Nike má skvělej design i kvalitu výrobků, je dobrý bejt prostě v Nike. Uděláte si svůj vlastní účet a můžete vyběhnout. Aplikace vám po každém uběhnutém kilometru hlásí čas a průměrný čas na kilometr, takže jste furt v obraze.

Nike+ Petka Eliasova
 
Nike+

Já osobně oceňuju to, že si můžete nastavit automatické spuštění pauzy, když se zastavíte třeba, abyste si zavázali rozvázanou tkaničku nebo když vám někdo volá a vy se rozhodnete zvednout telefon. Jakmile doběhnete do cíle nebo třeba nedoběhnete a zinfarktujete cestou někde v lese a ukončíte běh, lze si k běhu přidat doplňující informace pro vás: jak jste se během výběhu cítili (pomocí smajlíků), v jakém terénu jste běželi (silnice, pláž, …), počasí (automaticky), v jakých teniskách jste běželi a samozřejmě můžete nahrát fotku, co jste pořídili během tréninku. No a ve finále, aby celej svět nebo alespoň vaši přátelé věděli, že jste se byli vyprdět při běhání, můžete to diky aplikaci Nike+ sdílet na Facebooku, Twitteru, Pathu nebo Instagramu. Sdílíte buď jen počet kilometrů, celou mapu výběhu nebo foto.

Co je důležité dodat? V aplikaci si můžete pomocí synchronizace s Facebookem přidávat kamarády, kteří uz svůj účet na Nike+ mají a sledovat jejich výkony pomocí statistik a to jak týdenních, tak i měsíčních nebo ročních. A abyste věděli, ne všechny chytré telefony vám umožní přidávat a sdílet fotky z běhu. Pár mých známých, co nemají iPhone prostě zuří, že ten jejich teletextovej mobil jim to prostě neumožňuje. Běžte si vyzkoušet běhání s aplikací Nike+ a příště se můžete těšit na další článek o běhání.

Nike+
Nike

Dnes nejčtenější

.