Zavřít reklamu

Apple-Keyboard-Command-KeyApple v iOS 8 celkem překvapivě představil možnost si zvolit klávesnice třetích stran. Developeři tedy nezaháleli a chtěli co nejdříve nabídnout jejich produkty a aplikace, což se jim povedlo. Výhodou je, že na konkurenčním systému Android tyto klávesnice již nějakou dobu byly k dostání, a tak vývojáři mají s vývojem velké zkušenosti, které si přenesli i do operačního systému od Apple. Jaké jsou tedy možnosti? Výběr je opravdu pestrý, pojďme se na něj podívat podrobněji.

SwiftKey (zadarmo)

Tuto aplikaci už nějakou dobu používám na svém telefonu a podle mého se jí žádná jiná nevyrovná. Swiftkey nabízí skoro všechno, od parádního systému předpovědí dalších slov či pro mě nepostradatelné funkce SwiftKey Flow. Byl jsem k této vychytávce nejdříve skeptický, ale teď nepoužívám nic jiného a nedokážu si bez ní psaní představit. Tento systém funguje naprosto spolehlivě, byť zatím na iOS nepodporuje češtinu, která ale určitě přijde s dalšími updaty. Světové jazyky nemusíte ani přepínat, klávesnice sama pozná, co chcete napsat. Navíc si vše pamatuje a postupně se od vás učí, a tak vám ulehčí práci u frází, které opakujete. Aplikace též přináší spoustu emoji ikon.

Jedinou nevýhodou zatím je, že je SwiftKey na začátku vývoje, a tak vám momentálně nabídne jen pár designových variant a několik jazyků. To se ale určitě zlepší s každou aktualizací. Tuto klávesnici vysoce doporučuju, alespoň ji vyzkoušejte. Je k dostání i na iPad, na kterém ale zatím chybí funkce Flow.

swiftkey

Swype (0,89 €)

Podobnou aplikací je klávesnice Swype, která jako jedna z prvních přinesla možnost psaní tažením po displeji, a tak má v této oblasti spoustu zkušeností, které se odrazí na výkonu a spolehlivosti. Swype je produktem společnosti Nuance, která se již dlouho zabývá diktováním slov, které pak přenese do textu na vašem zařízení. Tato funkce je samozřejmě obsažena v klávesnici Swype. Swype přichází s pěti designovými variantami. Nevýhodou je, že se zatím může používat pouze v angličtině, španělštině, francouzštině, italštině a němčině.

Screen Shot 2014-09-29 at 2
Fleksy (0,89 €)

Fleksy je variantou pro ty, kteří hlavně chtějí psát co nejrychleji. Fleksy přichází s několika gesty, které vám ulehčí orientaci, přepínání informací a slov na klávesnici. Tato aplikace drží i světový rekord v rychlosti psaní, který je zaznamenán v Guinnessově knize rekordů. Stejně jako SwiftKey ale nabízí i propracovaný systém předpovídání slov a tak vám často nabídne slovo, které máte v úmyslu napsat. Dále Fleksy poskytuje několik zajimavých designových variant, z nichž si některé musíte přikoupit, pokud vám nestačí ty, které jsou v ceně. Přijemným bonusem je možnost si klávesnici zvětšit.

Screen Shot 2014-09-29 at 2
Ginger Keyboard

Ginger na to jde trochu jinak. Tato klávesnice vám hlavně pomůže s gramatikou a slovní zásobou. Stejně jako ostatní vám předpoví slovo, ale také vám zkontroluje gramatiku, najde synonyma, opraví divně znějící věty a přeloží váš text do jiného jazyka. Též nabízí slovník, který si můžete poupravit a přidat do něj jména, místa, slangové výrazy a jiná unikátní slova.

Aplikace momentálně k dostání není, ale do App Store má dorazit v nejbližších dnech. Čeština ale, jak je zvykem, zpočátku bude chybět.

Screen Shot 2014-09-29 at 2
Screen Shot 2014-09-29 at 2
Minuum (1,79 €)

Zřejmě nejzajimavější volbou je Minuum. Tato klávesnice je specifická v tom, že ji můžete (ale nemusíte) zmenšit tak, že vám zabere skutečně co nejmenší prostor a tím vznikne více místa pro informace na displeji vašeho zařízení. Aplikace samozřejmě nabídne autokorekci a několik gest, které by vám měly pomoct v rychlosti a efektivitě psaní. Aplikace momentálně nepodporuje iPad zařízení.

Screen Shot 2014-09-29 at 2
Type – Custom Keyboard Creator (0,89 €)

Nevybrali jste si? Chcete něco opravdu jednoduchého? Pak si můžete vytvořit vlastní klávesnici. Type vám dovolí vybrat si pozadí a tím i celkový vzhled klávesnice, vybrat si klávesy a různé styly a vzhledy klávesnic. Podpora pro iPhone 6 a iPhone 6 Plus by měla být obsažena v dalším updatu. Bohužel vám toho tato klávesnice moc nenabídne, a tak na předpoveď slov či funkci tažením po displeji můžete zapomenout.

Screen Shot 2014-09-29 at 2
PopKey

Chcete do svých zpráv přidat trochu zábavy? Pak si určitě stáhněte (až bude tato aplikace dostupná) PopKey. Tato klávesnice vám dovolí vybírat si ze stovek GIF animací, které mohou vtipně doplnit vaše konverzace. GIFy si můžete oblíbit a tím je použít víckrát. Pokud chcete opravdu zapůsobit, tak si můžete vytvořit svůj vlastní GIF z vašich fotek.

Screen Shot 2014-09-29 at 2

Dnes nejčtenější

.