Zavřít reklamu

iPhone 6 Plus ikonaKaždá fotografie má svůj přiběh, každá něco ukazuje a každá je specifická. Apple je známý pro svůj perfekcionimus, a tak se vsadím, že se vedly v Cupertinu dlouhé diskuze o tom, jaká tapeta se použije jako pozadí u iPhone 6. Nakonec padla volba na krásnou fotografii Mléčné dráhy.

Tento snímek byl pořízen Espenem Haagensem během lyžařského výletu. Espen o snímku řekl následující věty: „Každý rok se vydáme vlakem do hor, lyžujeme 5-6 hodin a následně se vydáme k chatě Demmevass. chata je malá, stará a je velice blízko ledovci. Poté, co se dostaneme do chaty, připravujeme klasické norské vánoční jídlo. Další den sjedeme zpátky k vlaku a jedeme domů. Často pořizuji snímky noční oblohy a Mléčné dráhy. Tentokrát jsem si ale vzal slušný objektiv a pořádný stativ. Ten den byl krásně vidět Měsíc, ale o půlnoci zmizel v oblacích a já jsem tedy mohl pořídit sérii parádních snímků.”

Chata Demmevass, o které Espen mluví, je právě ta malá budova, kterou můžete vidět na snímku pod článkem. Apple ji ale vymazal, aby byl snímek jednodušší a nic nenarušovalo ikony v iOS. Espen snímek sdílel na stránce 500px, kde se snímek stal populárním. Espen vysvětlil, jak ho Apple kontaktoval: „Několik měsíců zpět se mi ozval Apple, že by chtěl koupit práva na snímek, ale čistě pro nekomerční účely. Poté se mi ale ozval znovu, a to v červenci, aby rozšířil práva i na komerční účely. Nevěděl jsem, na co snímek použijí. Kolega mi to řekl až během Keynote.”

To muselo být pro Espena ale pořádné překvapení!

screen-shot-2014-09-10-at-10-08-10-pm

Vlevo je Espenův originální snímek, vpravo verze v iOS.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.