Zavřít reklamu

Apple WatchApple už počas včerajšieho predstavenia oznámil nové WatchKit API pre vývojárov, s pomocou ktorého budú môcť vývojári a veľké vývojárske štúdia vyvíjať svoje vlastné aplikácie pre inteligentné hodinky od Apple. Medzi prvých, ktorí otvorene prejavili záujem o nové API a hodinky Apple Watch, patrí spoločnosť EA Mobile. Mobilná divízia Electronic Arts v rozhovor pre CNET oznámila, že v súčasnosti už poskladala dva vývojárske tímy, ktoré budú skúmať inteligentné hodinky ako ďalšiu možnú hernú platformu.

EA poukazuje predovšetkým na skutočnosť, že dnes už existujú prvé obliekateľné zariadenia umožňujúce hranie hier, mimo iného sem patrí napríklad Oculus Rift alebo hodinky Samsung Gear, kde je možné nájsť napríklad Pac-Mana. Až teraz s oznámením Apple Watch sa ale očakáva, že sa trh s inteligentnými hodinkami rozbehne a hodinky si kúpi viac užívateľov, čoho výsledkom bude narastajúci výkon a schopnosti hodiniek, ktoré už umožnia vývojárom vyvíjať prvé hry pre Apple Watch, ktoré by bolo možné ovládať napríklad s pomocou digitálnej korunky.

Lenže musí sa jednať zrovna o hry? EA povedala, že nemusí ísť zrovna o plné hry, ako sme mali možnosť vidieť v minulosti u iPodov. Môže sa pokojne jednať o doplnkové aplikácie, ktoré využívajú napríklad fitnes funkcie k tomu, aby si užívatelia mohli odblokovať nové možnosti v plnohodnotných tituloch, ktoré budú dostupné napríklad na iPhone alebo na herných konzolách. V druhom prípade by sa mohli fitnes dáta synchronizovať napríklad s aplikáciou Battlelog, odkiaľ by sa získané možnosti presúvali do multiplayeru Battlefield na Xboxe alebo na PS4-ke. Mohlo by sa jednať napríklad o nepatrné rýchlejšie behanie vašej postavy. Rovnako je prezentovaná aj možnosť, že by užívatelia mohli skrátka kontrolovať štatistiky titulov, ktoré majú na svojich telefónoch.

timekeeping_large
*Zdroj: CVG.com

Dnes nejčtenější

.