Zavřít reklamu

Lightning:USB_adapterNa to proč když má USB dvě možnosti zasunutí, vždy se to povede až na třetí pokus, zřejmě odpověď neexistuje. Místo toho je zde však řešení v podobě USB 3.1, o kterém se detailní informace dozvíte v článku: Nové obojstranné USB 3.1 je už připravené na masovou výrobu. Nové USB 3.1 navíc nepřináší jedinou výhodu v tom, že je jedno jakou stranou jej zapojíte, ale také v tom, že dokáže přenášet 10Gb v obou směrech a až 100W. Právě to jsou klíčové vlastnosti, kvůli kterým by mohl Apple použít při výrobě nových Lightning kabelů právě USB 3.1 specifikaci.

Čínský server Dianxinshouji.com.cn tvrdí, že se mu podařilo získat fotografie Lightning konektoru určeného pro iPhone 6, iPad Air 2. generace a iPad mini 3. generace, který je vyroben podle specifikací USB 3.1. Fotografie jsou sice pěkné, bohužel chybí fotografie na které jsou vidět obě koncovky současně. I kdybychom takovou fotografii navíc měli, stále nemůžeme soudit, zda se jedná o originální kabel Applu nebo o kabel, který si nechal vyrobit jakýkoli jiný výrobce příslušenství.

Na druhou stranu samotná skupin USB 3.0 Promoter Group, která za USB 3.1 stojí oznámila, že jsou dokončeny veškeré testy a produkt tak může jít do masové výroby. Applu tedy nebrání nic v tom, aby použil nový USB 3.1 Lightning kabel a usnadnil tak uživatelům život. Samozřejmě nezbývá než čekat, jaký kabel Apple nakonec použije, je však jasné, že použití specifikace USB 3.1 v současné době nic nebrání a v oblasti konektorů a kabelů je právě Apple inovátorem, který používá nové specifikace dříve než ostatní.

iPhone 6 Lightning USB 3
iPhone 6 USB 3
USB 3

Dnes nejčtenější

.