Zavřít reklamu

iPad_airUž, už to vypadalo tak, že se tento týden nedočkáme žádného útoku ze strany Samsungu na Apple. Bohužel ani páteční večer neznamenal, že pro tento týden bude klid a Jihokorejská společnost dnes zveřejnila dvojici reklam, které podporují prodej Galaxy Tab S a opět tím, že jej srovnává s nedostatky Applu a jeho iPadu. Zatím co první reklama se zaměřuje na absenci plnohodnotného multitaskingu, druhá si bere na paškál displej.

V první reklamě máme možnost sledovat syna s tátou, kdy zatím co táta hraje hru, syn chce sledovat film. Řekli byste si, že pustíte synovi televizor nebo si sami zapnete Playstation a problém je vyřešen, při nejhorší možné variantě pak odhodíte elektroniku a vyrazíte do parku. To by však přece nebylo ono a tak musíte problém vyřešit tak, abyste mohli na 10″ displeji dělat dvě věci najednou, naštěstí je tu Samsung a jeho plnohodnotný multitasking, který je řešením.

V druhé reklamě pak dva kamarádi sledují film když v tom zjistí, že iPad nemá tak dokonale černou barvu jako Samsung Galaxy Tab S. Co se stalo tentokrát a v čem je problém? V tom, že zatím co Apple používá konvenční LCD které nemá tak dokonalou barvu díky tomu, že podsvícení prochází jednou vrstvou navíc, oproti Super AMOLED displeji, který používá Samsung. Samsung Galaxy Tab S nabízí lepší barevnost, kontrast a také vyšší viditelnost na sluníčku než LCD displej. Na to jaké výhody má AMOLED se můžete podívat přímo zde.

Co je však horší než samotná dvojice reklam je fakt, že Applu zkrátka tyto věci chybí a když se nad tím zamyslíme, tak od roku 2010, kdy Apple představil iPhone 4, se displej nedočkal u žádného produktu žádné inovace kromě toho, že Apple postupně použil Retina displej na dalších a dalších produktech. Co se však technologií, podsvícení, zlepšení kontrastu a dalších věcí týká, ničeho jsme se nedočkali. Apple bohužel zapomíná na inovace a kromě Touch ID, je každý rok pouhou evolucí, která sice vždy přinese něco uspokojivého, ale na druhou stranu nepřinese nic, co by nás posadilo na zadek. Rozhodně nemůžeme říct, že Retina displej je nedostatečný nebo špatný a nai tu černou nevidím tak dramaticky jako Samsung, ale na druhou stranu jsou zde technologie, které používají ostatní výrobci a Apple je nadále opomíjí.

apple-ipad-mini-2--retina--big1000-11384344236

Dnes nejčtenější

.