Zavřít reklamu

iPhone 6Zdroje z Ďalekého východu sa opäť hlásia o slovo a teraz priniesli prvé informácie súvisiace s dátumom oznámenia a predstavenia novej generácie telefónu iPhone. Podľa toho, čo pre tamojšie médiá odhalili zdroje od dodávateľov, spoločnosť Apple by mala predstaviť novú generáciu telefónov iPhone opäť v septembri/září, konkrétne sa hovorí o dátume 15. septembra 2014. Apple by mal na tomto evente predstaviť dva telefóny, pričom prvý z nich bude niesť označenie iPhone 6 a ponúkne 4,7-palcový displej.

Druhý model by mal pre zmenu disponovať displejom s uhlopriečkou 5,5″ a teda by sa malo jednať o zariadenie, ktoré dorazí na trh phabletov, kde bude konkurovať momentálnemu „kráľovi phabletov“, Samsungu Galaxy Note. Ak sú špekulácie pravdivé, potom by sa mal väčší model telefónu iPhone volať iPhone Air a prekvapivo by mal byť dostupný v 16 GB verzii, ktorá by mala v krajine stáť takmer 6 000 juan, čo predstavuje zhruba takmer 970 dolárov. Je teda vidieť, že phablet od Apple bude skutočne drahou záležitosťou, ak si ho porovnáme s konkurenciou, u ktorej cena nových phabletov nepresahuje hodnotu viac ako 700 dolárov. iPhone 6, čiže štandardný model telefónu, by mal v krajine stáť 5 288 juanov, čo znamená, že by sa predával za cenu približne 850 dolárov. O tejto cene sa navyše špekuluje už dlhší čas, keďže Apple má údajne jednať s operátormi o zvýšení ceny telefónu kvôli použitému zafírovému sklíčku, ktoré je drahšie, než Gorilla Glass, ktoré Apple využíval doteraz.

Zdroje sa prekvapivo zmienili aj o dátume zahájenia predaja. Tvrdia, že nová generácia iPhone by sa mala začať predávať už 25. septembra/září s tým, že Čína bude jednou z prvých krajín, kde sa bude nové zariadenie predávať. Aj keď je pravdepodobné, že Apple začne predávať svoje telefóny ešte v septembri, spomínaný dátum vyzerá podozrivo. Apple má totiž vo zvyku zahajovať predaj svojich telefónov v piatok, no spomínaný dátum poukazuje na štvrtok. Je však možné aj to, že informácie pochádzajú od ľudí, ktorí sú oboznámení s dátumom dodania telefónov do obchodov Apple Store a k operátorom. V takom prípade je možné, že sa informátori sekli o jeden deň a nový iPhone sa začne predávať v piatok 26. septembra 2014.

9mp_iphone6_render_backdetails

*Zdroj: AppleInsider

Dnes nejčtenější

.