Zavřít reklamu

yahoo_logo V najnovšom iOS 8 sa nachádza aplikácia počasie, do ktorej už nedodáva dáta Yahoo!, ale Weather Channel. Yahoo! tak po niekoľkých rokoch opúšťa pozíciu hlavného dodávateľa informácií o počasí pre Apple. Za týmto krokom údajne stojí bývalý člen predstavenstva Yahoo! David Kenny po tom čo prešiel do spoločnosti Weather Channel.

Kenny údajne rokoval s Apple o možnosti dodávania informácií pre aplikáciu počasie čo dostalo Yahoo! do slučky, ktorá sa postupne začala uzatvárať až sa nakoniec uzavrela úplne. V predchádzajúcich verziách bol výhradným poskytovateľom informácií pre počasie Yahoo!. Táto skutočnosť sa však v iOS 8 zmenila. Kenny nalákal Apple hlavne na lepšiu ponuku informácií o počasí aké poskytoval Yahoo!. Výsledkom je to, že Počasie teraz obsahuje deväťdňovú predpoveď namiesto 5 dní, podrobnosti ako sú východ či západ Slnka a ďalšie podrobnejšie informácie sa teraz nachádzajú v spodnej časti samotnej aplikácie. Yahoo! síce precoval s Apple na predĺžení zmluvy, no neuvedomil si nutnosť poskytnutia lepšieho dátové spektra tak ako je tomu pri Weather Channel. Práve tento faktor najviac zavážil a preto Yahoo! prišlo o veľmi lukratívnu zmluvu. Ďalší člen predstavenstva Yahoo! sa nechal počuť, že táto spoločnosť si uvedomila až príliš neskoro potrebu predĺženia zmluvy s Apple a tým vypadla s pomerne vysokého trhového postavenia aké zastávala spolu s Apple.

Toto rozhodnutie Apple prejisť na iného poskytovateľa dát pre Apple naznačuje aj veĺmi neistý osud aplikácie Stocks. Keďže rovnako ako tomu bolo aj v Počasí aj tu je Yahoo! hlavným poskytovateľom dát. Ak by sa Apple rozhodol aj tu prerušiť svojej kontakty mohlo by to znamenať ďalšiu ranu pre Yahoo! Apple by mohol využiť informácie z iných portálov ako sú Bloomberg, CNBC alebo Reuters. Či tomu tak bude sa dozvieme pravdepodobne už v najbližších beta verziách iOS 8.

ios-weather-stocks

Dnes nejčtenější

.