Zavřít reklamu

lightningApple varoval uživatele iOS zařízení před používání necertifikovaných nabíječek a kabelů, které mohou způsobit vážné poranění uživatele, například způsobené elektrickým zkratem nebo v horších případech také explozí. Nyní se však ukázalo, že při použití nekvalitních a necertifikovaných produktů může dojít také k poškození iPhone 5. Podle britské společnosti zabývající se opravami mobilních telefonů Mendmyi, mohou levné nabíječky pro iPhone a USB kabely poškodit čip označený jako U2, který se nachází na základní desce iPhone 5. Díky tomu, že je čip poškozený se telefon nemusí podařit nastartovat.

U2 IC čip řídí nabíjení baterie a reaguje také na tlačítka Sleep Butoon a je zodpovědný také za některé funkce Lightning konektoru. Při poškození se může stát, že čip buď zcela odejde do věčných lovišť nebo nedokáže správně určit nabíjení telefonu. Mendmyi tvrdí, že se v poslední době objevilo větší množství poškozených U2 IC čipů v iPhone 5, které byly poškozeny právě nabíjenou a kabelem třetích stran, které nejsou schopny správně regulovat napětí. Příčina je opravdu jednoduchá tvrdí servisní centrum.

Originální nabíječky a USB kabely Apple dokáží regulovat napětí a proud na úroveň, která chrání iPhone před poškozením. To je také důvod, proč jsou kabely dražší než v případě třetích stran. Pokud však použijete neoriginální nabíječku nebo kabel, které nemají certifikaci Applu, neregulují proud a telefon tak může dostat nepřiměřeně velké napětí a být poškozen. V současné době není jasné, zda se problém týká pouze uživatelů iPhone 5 nebo také uživatelů iPhone 5s a iPhone 5c. Telefony totiž používají stejné komponenty co se čipu U2 IC týká.

Apple macintosh USB 3.0

Dnes nejčtenější

.