Zavřít reklamu

iOS 8 iconJak jsme vás dnes informovali, Apple vydal druhou beta verzi nového operačního systému iOS 8, která je určena pro vývojáře. Nová verze přináší nejen řadu vylepšení a změn, ale také novinky, které Apple sice na WWDC představil, ale v první beta verzi je vynechal nebo takové novinky, o kterých jsme neměli ponětí. Díky vylepšení po programové stránce je druhá beta verze rychlejší a plynulejší než první verze a nabízí lepší uživatelský zážitek. Mezi hlavní novinky patří aplikace Podcasts, která je nyní defaultní, tedy předinstalovanou aplikací, kterou není možné z iOS zařízení odstranit.

Aplikace Safari nově blokuje reklamy, které automaticky přesměrují uživatele do iTunes App Store, aniž by to povolil. V rámci App Store Purchases je nyní k dispozici seřazení podle data nákupu, což v iOS 8 beta 1 chyběla a nákupy byly seřazeny abecedně. App store nyní zobrazuje taktéž rodinné nákupy. iPad má nyní k dispozici QuickType klávesnici, která je k dispozici také na iPhonu. Tato klávesnice však není dostupná na iPadu 2. generace.

QuickType klávesnice Apple je nyní k dispozici na iPad, stejně jako iPhone, ale nezdá se, že je k dispozici na iPad 2. Ikony pro kameru a mikrofonu při psaní zpráv jsou nyní šedé, což je mnohem přehlednější. V nastavení je k dispozici nová sekce Home Data, která slouží pro ochranu osobních údajů. V nastavení je nyní možnost Allow Notifications, která umožní globálně zapnout nebo vypnout veškeré upozornění u jednotlivých aplikací. V nastavení telefonu je nyní taktéž nový přehled o spotřebě elektrické energie, ve kterém vidíme jakou spotřebu měl telefon v době, kdy byl mimo dosah signálu. Budeme rádi, když nám napíšete do komentářů další novinky, které jste objevily při sledování iOS 8 Beta 2.

podcasts
familypurchases
allownotifications
batteryusage2

*zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.