Zavřít reklamu

Největší revoluce v iOS 8 se na první pohled koná v oblasti pořizování fotografií a videí a to jak na iPhone, tak i na iPadu. Apple se rozhodl, že sjednotí možnosti iPadu a iPhonu v oblasti fotografování a tak iOS 8 přináší nové funkce do iPadu, ale také do iPhonu. Pokud tedy pomineme funkci natáčení zpomaleného videa, která je z hardwarových důvodů stále doménou pouze iPhone 5s, jsou možnosti natáčení a focení na všech iOS zařízeních s podporou iOS 8 stejné, což u iOS 7 ani zdaleka neplatilo a nebylo na iPadu možné pořizovat záběry v režimu panorama a tak dále.

Apple přidal do iOS 8 při fotografování a pořizování videí hned několik novinek. Jednou z hlavních funkcí, je nyní možnost pořizovat takzvané časosběrné záběry. To znamená, že vezmete své iOS zařízení, necháte jej někde nehnutě ležet desítky minut, ideálně pak několik hodin a následně iOS automaticky zrychlí celý nahrávací čas a vytvoří takzvané časosběrné video, na kterém máte možnost například vidět plynout mraky vysokou rychlostí nebo přistávat na letišti jedno letadlo za druhým. Otázkou je, zda je možné tuto funkci v běžném životě reálně využít, přece jen iPhone nebo iPad nejsou zařízením, které jsme zvyklí nechat desítky minut nebo hodin stát na terase a natáčet s nimi mraky, ovšem i tak se jedná rozhodně o zajímavou novinku, kterou pokud nechceme, nemusíme využívat. Video timelapse již zpracováváme a přineseme jej v samostatném článku.

Opožděná spoušť a nastavení expozice
Další novinkou je pak možnost nastavit expozici přímo během pořizování fotografie. Stačí když podržíte prst nad místem, které chcete zaostřit a pohybem nahoru/dolů následně zvolíte, zda chcete aby byl snímek světlejší nebo naopak tmavší. Nad tlačítkem HDR je nyní nově možnost nastavit opožděnou spoušť. To znamená, že jakmile stisknete tlačítko pro fotografování, samotný fotografie se vyfotí za 3 nebo 10 vteřin v závislosti na tom, jaký čas nastavíte. Je důležité dodat, že se jedná o první beta verzi iOS 8 a tak se zde prozatím nesetkáváme se vším, s čím se setkáme ve finální verzi iOS 8.

IMG_0579
IMG_0581
iOS 8
IMG_0582
IMG_0583
IMG_0584
iOS 8 panorama iPad

iOS 8 camera app
iOS 8 camera ipad
iOS 8 camera
iPad iOS 8 camera

Dnes nejčtenější

.