Zavřít reklamu

Okrem toho, že Apple predstavil operačné systémy iOS 8 a OS X 10.10, spoločnosť venovala časť konferencie novým funkciám App Store. Konkrétne sa zamerala na nové vlastnosti obchodu iTunes App Store, avšak nie je vylúčená ani možnosť, že podobné funkcie nájdeme neskôr aj v obchode Mac App Store v novom OS X Yosemite. Musíme totiž vziať do úvahy, že Apple nevenoval príliš veľkú pozornosť obchodu Mac App Store v novom systéme, zato sa ale zameral na novinky v rozhraní App Store v operačnom systéme iOS.

Apple na konferencii oznámil hneď niekoľko nových funkcií pre obchod App Store. Hneď na úvod to je vylepšená funkcionalita vyhľadávania. Apple plánuje v App Store spustiť novú sekciu Explore, ktorá umožní užívateľom objavovať zaujímavé položky v jednotlivých kategóriách obchodu. Po jej boku Apple upravil vyhľadávacie rozhranie tak, že v ňom budú môcť ľudia vidieť najčastejšie vyhľadávané pojmy a súvisiace pojmy. Apple chce týmto krokom zlepšiť prehľad v obchode a zároveň chce docieliť toho, aby mali aj menší neznámi vývojári to šťastie zarobiť na svojich aplikáciách. Netreba sa ale čomu čudovať, že chce Apple pomôcť vývojárom. V obchode sa momentálne nachádza viac ako 1,2 milióna aplikácií a štatisticky každý týždeň navštívi obchod App Store 300 miliónov užívateľov, ktorí si tu sťahujú aplikácie. Súčasne s tým Apple oznámil, že dosiahol ďalší dôležitý míľnik – užívatelia si do dnešného dňa stiahli viac ako 75 miliárd aplikácií.

Ďalšie novinky sú viacmenej oficiálnou odpoveďou Applu na najväčšie priania vývojárov a taktiež si berú inšpiráciu z toho, čo je medzi užívateľmi najpopulárnejšie. Hneď na úvod to sú balíčky aplikácií. Je jasné, že človek si rád kúpi celý balíček aplikácií v prípade, že ich bude mať za nižšiu cenu. Práve na tom stavia nová funkcia a tak budú môcť vývojári vydávať balíčky aplikácií za zvýhodnenú cenu, od čoho si Apple sľubuje, že to bude mať veľmi veľkú popularitu. Vývojári tiež budú môcť do galérií vkladať krátke videá, ktoré užívateľom jasne ukážu, aká je vlastne pripravovaná aplikácia. Nakoniec je to spustenie testovacej platformy TestFlight, ktorá bude slúžiť pre účely otvoreného beta testovania aplikácií. Funkcia TestFlight bola vyvinutá spoločnosťou Burstly, ktorú Apple odkúpil začiatkom roku 2014. Vyššie menované novinky však z globálneho hľadiska nemôžeme pokladať za nič prevratné. Na počítačoch to totiž nie je žiadna novinka, cenovo zvýhodnené balíčky aplikácií, beta testy a videoukážky sú už dnes dostupné napríklad v populárnom hernom obchode Steam.

App Store Bundle
App Store TestFlight

App Store Search

Dnes nejčtenější

.