Zavřít reklamu

Apple po boku OS X 10.9.3 vydal hneď niekoľko aktualizácii. Mimo iného sa aktualizácia dotkla aj aplikácie Podcasts a môžeme povedať, že nová aktualizácia prináša skutočne obrovské zmeny. Aktualizácia Podcasts 2.1 totiž okrem iného prináša aj podporu pre Siri, vďaka čomu sa z Podcastov stáva úplne prvá aplikácia z App Store, ktorá je plne prepojená so Siri a užívatelia ju budú môcť využívať na to, aby im prehrala určitý podcast alebo začala prehrávať náhodne podcasty, ktoré sú stiahnuté v aplikácii.

Apple tým zároveň potvrdil, že Siri nie je závislá výhradne na operačnom systéme iOS, ale podporuje aj aplikácie tretích strán, vďaka čomu nám mohol Apple práve naznačiť, čo plánuje so Siri v iOS 8. Ak sa to ukáže ako pravda, potom by Siri v iOS 8 mohla byť kompatibilná s aplikáciami z App Store, presne tak ako to už teraz dokáže Cortana vo Windows Phone. Lenže podpora Siri nie je jedinou vlastnosťou novej aktualizácie. Nová verzia aplikácie Podcasts tiež prináša podporu pre CarPlay, umožní užívateľom zdieľať odkazy na podcasty pomocou AirDrop a rovnako umožní okamžite spustiť prehrávanie staníc v zozname staníc. Stačí pritom len kliknúť na tlačítko Play vedľa názvu stanice.

Aplikácia tiež bola obohatená o lepšie prehliadanie epizód. Epizódy, ktoré si užívateľ ešte nevypočul, môže nájsť v sekcii Neprehraté. Epizódy, ktoré sa dajú stiahnuť alebo prehliadnuť, sa nachádzajú v sekcii Feed. Podcasts tiež umožní užívateľom uložiť si epizódy offline a umožní, aby sa epizódy zmazali automaticky po tom, ako si ich užívateľ prehrá. No a na záver tu je možnosť prehliadnuť si popis podcastu a epizódy v Safari pomocou odkazu v popise podcastu či jeho epizódy.

podcasts 2.1
podcasts 2.1

Dnes nejčtenější

.