Zavřít reklamu

Když si chcete otevřít podnik, mají v Anglii tři základní věci, které musí splňovat aby byl úspěšný: place, place, place. Když se pustíte do jakéhokoli produktu pro mladé lidi, existuje jediná věc, kterou musí tento produkt, potažmo celá značka splňovat, musí být sexy! Nic víc není důležité, můžete oslovit miliardy lidí a donutit je kupovat váš produkt. Skvělým příkladem je Coca-Cola, všichni vědí, že ničí zdraví, všichni vědí, že je to jen obarvená voda a přesto neexistuje na světě snad jediný člověk, který by ji nikdy neochutnal.

Vytvořit sexy brand přitom není nic snadného, potřebujete nejen geniální marketingový plán, ale osobnosti, které budou vaši značku propagovat. Dr. Dre je ve hře zatraceně dlouho a většina raperů ze západního pobřeží, které dnes posloucháte, prošla jeho rukama, v případě raperek můžete tu větu brát klidně doslova. Když Dre a Jimmy Iovine založili značku Beats by Dre, věděli, že jediné jméno stačit nebude, tedy pokud nechcete prodávat oblečení a nejmenujete se Michael Jordan. V roce 2008 vznikla společnost Beats By Dre, kterou založil legendární umělec a producent Dr. Dre společně s předsedou správní rady Interscope Geffen A&M Records Jimmym Iovinem. Oba dva začali okamžitě shánět osobnosti, které jim pomohou odpromovat jednoduchý záměr. Ukázat lidem po celém světě, že sluchátka Beats prostě musí mít, protože jsou stylovým doplňkem.

Ještě než se dostaneme k jednotlivým kampaním, musíme dodat, že se jejich záměr skutečně podařil. Chcete důkaz kromě toho, že vybudovali společnost v hodnotě 3 miliardy dolarů? Ukažte mi jediné sluchátka na světě, když pomineme Bang Olufsen, které se kopírují! Dre a Ivine dokázali vytvořit sexy brand, který se neprodává kvůli zvuku nebo kvůli kvalitě zpracování, ale kvůli tomu, že miliony lidí po celém světě chtějí stejná sluchátka jaká nosí Lil Wayne, Fàbregas, Kevin Garnet, LeBron James a mnoho, mnoho dalších osobností. Dre a Ivoine vsadili na dvě odvětví, které mají nejvíc fanoušků na světě a těmi jsou hudba a sport. Vybrali osobnosti z obou odvětví a ty následně oslovili a vytvořili následující kampaně.

Nickej Minai

Hear What you Want
Když společnost Beats by Dre uvedla na trh sluchátka s aktivním potlačením okolního zvuku, zvolila pro jejich prezentaci poměrně emotivní způsob, který všem ukázal, jak se dostat během jediné vteřiny, během které si nasadíte sluchátka a pustíte hudbu, do svého vlastního světa, ve kterém budete poslouchat to co chcete. Fàbregas, Kevin Garnet, Colin Kaepernick a mnoho dalších sportovců se účastnilo této kampaně, kterou společnost založila na tom, že sportovci buď přestoupily do jiného klubu nebo jejich tým prohrál a tím pádem si znepřátelili fanoušky. Když poté jeli na další zápas, lidé skandovali, házeli po autobuse vajíčka a nadávali jim. A právě to je ten moment, kdy si máte nasadit sluchátka Beats s aktivním potlačením okolního hluku a jak říká reklama, poslouchat to co chcete.

LeBron James Power Beats
LeBron James je kromě stokilového monstra, které dokáže zarvat odkudkoli a kdykoli také skvělý businessmen, který kromě známého brandu spadajícího přímo pod Nike má také vlastní kolekci hodinek, vlastní společnost na výrobu a prodej společenských obleků a mnoho dalšího. Spojit se s LeBronem není jen o penězích, ale také o tom mít dobré známosti. Dremu se to nakonec podařilo a to i proto, že jsou dobří přátele a natočili reklamu, ve které si zahráli oba. LeBron a Dre se samozřejěm v reklamě dobře pobavili a zároveň odpromovali nový typ sluchátek Power Beats, která drží v uchu i při fyzické zátěži a tak můžete mít svoji hudbu neustále při sobě, ať již děláte cokoli. Navíc už jen spojení LeBrona Jamese a názvu Power Beats je poměrně geniální věc, protože LeBron je zkrátka silný.

All Eyes on Us
Sluchátka Beats si našla oblibu zejména mezi posluchači rapu a to ještě mezi takovými, kterým vyhovuje velký důraz na bass, jenž je právě u Beats kladen. Tento počet posluchačů je však omezen a tak bylo potřeba dát najevo, že sluchátka se hodí pro všechny a padnou všem, právě proto vznikla kampaň, ve které si zahráli umělci z různých hudebních žánrů a ukázali, že je jedno jakou dělají hudbu, ale zkrátka nosí a poslouchají Beats, což samozřejmě oslovilo další posluchače z nových oblastí.

Beats by Dre Color
Typická červeno bílá kombinace je sice pěkná, ovšem k takové Nicki Minaj se rozhodně víc hodí růžová. Dre spolu se svým partnerem Iovinem rozhodli, že je potřeba sluchátka obarvit a tak to udělali a Beats prodává množství různých barev. V reklamní kampani pak obarvení proběhlo doslovně a opět si zde zahrál sám Dre, ale také mnoho dalších tváří, jímž sluchátka obarvil Dre přímo na hlavě, ostatně podívejte se sami.

Nicki Minaj a Pill
Když už jsme u té Nicki, je důležité připomenout, že Beats nevyrábí pouze sluchátka, ale na trh společnost uvedla také Bluetooth reproduktor Pills, který nenabízí oproti zhruba dvou tisícům podobných bezdrátových reproduktorů nic zcela zásadního, na druhou stranu má jednu zásadní výhodu oproti ostatním, promuje jej totiž Nicki Minaj, která se ujala role tváře tohoto reproduktoru v sérii poměrně vtipných reklam.

Dnes nejčtenější

.