Zavřít reklamu

Trávenie času na Facebooku nemíňa len čas užívateľov, ale aj energiu batérie. A to pomerne vo veľkom. Facebook totiž patrí k tým aplikáciám, ktoré majú v skutočnosti najvyššiu energetickú spotrebu a ktoré sa podieľajú na tom, že telefón iPhone je treba nabíjať raz, či dokonca dvakrát denne. Lenže čo v prípade, že chcete aj naďalej využívať Facebook, no chceli by ste zároveň obmedziť jeho spotrebu? Bývalý Apple Genius sa pozrel práve na to, ako bojovať s Facebookom ako žrútom batérie a popísal, čo je vhodné spraviť, ak by užívatelia chceli zvýšiť životnosť batérie svojho telefónu iPhone o niekoľko minút či hodín.

Facebook aplikácia totiž natívne pracuje s lokalizačnými službami, ako aj s možnosťou obnovovania na pozadí. Obnovovanie obsahu na pozadí je na jednu stranu výhoda, na druhú stranu sa vďaka tomu iPhone vybije rýchlejšie, než by mal. A netreba zrejme pripomínať, že batéria v telefóne iPhone patrí k najkritizovanejším vlastnostiam telefónu. Pokiaľ ste teda užívateľom, ktorý chce využívať Facebook, odporúča sa vypnúť lokalizačné služby a možnosť obnovovania obsahu aplikácie Facebook na pozadí.

Bývalý Genius tvrdí, že spustil nástroj Xcode Instruments, ktorý mu umožnil monitorovať aktivitu telefónu iPhone. Tvrdí, že Facebook sa v teste objavoval pravidelne na prvom mieste ako jedna z najaktívnejších aplikácií, aj keď ju v skutočnosti nevyužíval. Po vypnutí patričných funkcií sa dokonca stalo, že sa mu dokonca zvýšil stav batérie. Stav batérie vo vrchnej lište doslova skočil z 12% na 17%.

  1. Otvorte Nastavenia – Všeobecné – Osviežovanie apl. na pozadí
  2. Deaktivujte celú funkciu alebo iba vypnite položku Facebook
  3. Vráťte sa späť na hlavnú ponuku a otvorte Súkromie – Lokalizačné služby
  4. Deaktivujte položku Facebook

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.