Zavřít reklamu

Čitateľ serveru MacRumors odhalil, že Apple testuje novú funkciu pre svoju aplikáciu Maps. Apple Maps, ktoré sa preslávili najmä množstvom chýb, sa pomaly zbavujú všetkých problémov a získavajú tak finálnejšiu podobu. Apple však najnovšie testuje funkciu, ktorá bude upozorňovať užívateľov na to, že Apple vyriešil problémy, ktoré užívatelia nahlásili prostredníctvom tlačítka Nahlásiť problém v aplikácii.

Pri nahlasovaní chyby sem pribudla nová možnosť, vďaka ktorej si môžu užívatelia zvoliť, či chcú byť upozornení na to, že Apple opravil nahlásené problémy. S vysokou pravdepodobnosťou však Apple túto funkciu len testuje, pričom do dnešného dňa ju videli len traja užívatelia. Je možné, že Apple túto funkciu zverejní až pri vydaní ďalšej aktualizácie pre operačný systém iOS 7, respektíve ju uvoľní pre širokú verejnosť až v novom iOS 8.

Samotná služba Apple Maps prebehne množstvom významných zmien v novom systéme iOS 8, kde ju chce Apple obohatiť o množstvo nových funkcií, vrátane možnosti sledovať trasy verejnej dopravy. Apple sa samozrejme pokúsi dotiahnuť svoje mapy do dokonalosti, čo potvrdil aj CEO Tim Cook vo verejnom ospravedlnení, ktoré si vyžiadalo prepustenie Scotta Forstalla a niekoľkých ďalších ľudí zodpovedných za túto službu. Apple predstavil Maps ako službu pre iOS 6, kde nahradila staré mapy od Google. Dôvodom nebolo len to, že sa chcel Apple viac osamostatniť od Google, ale tiež mu skončila licencia na používanie služby. Prekvapivo však Apple odstránil aj aplikáciu YouTube, ktorá mala v tej dobe ešte platnú licenciu.

apple_maps_push222-800x671
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.