Zavřít reklamu

Súdny spor neodhalil len informácie o tom, že Steve Jobs navrhol vyvinúť App Store, Safari a revolučné ovládanie pre Apple TV, ale aj niekoľko ďalších veľmi zaujímavých informácií. Informácie pritom pochádzajú priamo z interného e-mailu, ktorý odoslal Michael Tchao senior viceprezidentovi pre marketing Philu Schillerovi. Tento e-mail obsahuje informácie priamo od Steva Jobsa, ktorý tu odhaľuje stratégiu na roky 2011 a 2012. Stratégie sú v tomto prípade skutočne zaujímavé, keďže Apple už tu odhaľuje zmienky o low-cost iPhone.

iPhone:

Tento model sa mal podľa všetkého objaviť ako priama náhrada za iPhone 3GS, pričom zariadenie malo byť postavené na báze iPodu touch. Toto je celkom zaujímavá indícia, ktorá mohla viesť k vzniku iPhone 5c, ktorý sa podobá na súčasný iPod touch a pritom bol pokladaný za low-cost model. V skutočnosti Apple po Stevu Jobsovi zrejme túto myšlienku zamietol, keďže v tej dobe bol ešte stále v obehu iPhone 3GS.

E-mail však odhalil aj ďalšie zaujímavosti. E-mail z októbra / října 2010 odhalil stratégiu na roky 2011 a 2012. Apple chcel totiž už v polovici roku 2012 predstaviť LTE verziu iPhone 4S, nakoniec však tieto plány posunul a LTE uviedol ako súčasť iPhone 5, ktorý predstavil v septembri / září onoho roku. Naopak základný model iPhone 4 „Plus“ mal ponúknuť lepšiu anténu, procesor, fotoaparát a softvér, aby bol telefón konkurencieschopný. Rok 2010 už bol rokom, kedy Apple začal pracovať aj na hardvéri pre iPhone 5. Jony Ive mal už dizajn telefónu hotový, potvrdzuje e-mail.

design_gallery_slide_blue
iPad:

Koniec roka 2010 bol čas, kedy už mal Apple premyslené plány ohľadom iPadu 2 a iPadu 3. Tretia generácia iPadu sa začala predávať v roku 2012 a Apple ju celkom neobvykle nazval ako „The new iPad“, čiže Nový iPad. Existujú však veci, ktoré Apple mal predstaviť a nakoniec ich nepredstavil? E-mail odhaľuje, že Apple chcel obohatiť svoje tablety o HDMI porty, ktoré by slúžili pre prezentovanie prezentácií v korporátnej sfére. Vzhľadom k tomu, že Apple by mohol tento rok predstaviť väčší model iPadu, je možné, že HDMI port sa objaví práve v tomto zariadení, keďže podľa viacerých zdrojov by mal byť práve 12″ iPad určený hlavne pre podniky a vzdelávacie inštitúcie.

apple-the-new-ipad
*Zdroj: The Verge; PDF

Dnes nejčtenější

.