Zavřít reklamu

Znie to celkom prekvapivo, no marketingové oddelenie Applu sa skutočne bojí o pokles predaja iPhone. Telefón, ktorý tvorí 50% všetkých tržieb spoločnosti Apple, čelí dvom vážnym hrozbám, ktoré má na svedomí Android. Súdne dokumenty z najnovšieho sporu medzi Apple a Samsungom odhalili, že Apple sa skutočne bojí o predaje svojho iPhone, keďže konkurencia predáva telefóny s väčšími displejmi a získava tak veľké množstvo užívateľov, ale zároveň predáva aj také zariadenia, ktoré sa predávajú za menej ako 300 dolárov.

Marketingové oddelenie odhalilo, že v súčasnosti sa o najväčší nárast tržieb na poli smartfónov starajú predovšetkým telefóny s väčšou uhlopriečkou a lacné zariadenia, ktoré ponúkajú postačujúci výkon, avšak za atraktívnejšiu cenu. Práve tento cieľ mal podľa mnohých splniť iPhone 5c, ten sa však nakoniec začal predávať za 549 dolárov alebo za 600€ v Európe. Je tak možné, že Apple obnoví svoje plány z minulosti a v snahe o uchránenie svojho trhového podielu predstaví skutočne lacný telefón, ktorý sa bude predávať v nižšej cenovej kategórii. Naopak na trhu telefónov s cenou vyššou, než 300 dolárov, by mal Apple tento rok predstaviť iPhone 6 v dvoch veľkostiach. Jeden model ponúkne 4.7-palcový displej, zatiaľ čo druhý ponúkne 5.5-palcový displej.

Marketingové oddelenie Applu, vedené Philom Schillerom, malo mimo iného obavy aj z marketingových stratégií konkurencie. Samsung totiž uverejnil niekoľko reklám, ktoré porovnávali jeho zariadenia s telefónmi iPhone a poukazovali na to, že Samsung Galaxy S4 je možné ovládať aj gestami nad obrazovkou alebo že ponúka fotoaparát s vyšším rozlíšením. Reklamy, v ktorých sa Samsung porovnával s Apple, dokonca doviedli Schillera k tomu, že uvažoval o najatí nového reklamného partnera pre Apple, ktorý by pre zmenu natočil reklamy, v ktorých by Apple kritizoval produkty Samsungu. Krok, ktorý by zrejme podľa mnohých vyvolal kritiku voči Apple, bol ale zamietnutý. Nesmieme však zabúdať na to, že Apple už v minulosti natočil sériu reklám, ktoré podceňovali a kritizovali Windows.

samsung-apple-2014-patenty
*Zdroj: re/code

Dnes nejčtenější

.