Zavřít reklamu

Apple začal testovat související návrhy při vyhledávání konkrétních aplikací. Již před časem se v iTunes App Store objevilo vylepšení vyhledávání, díky kterému máme možnost vyhledávat aplikace i v případě, kdy nezadáme jejich název zcela přesně. Nyní však Apple testuje další novinku, která umožní například při zadání hesla kalendář, najít veškeré aplikace které souvisí s plánováním. Doposud by přitom iTunes App Store vyhledal pouze aplikace, jejichž název obsahuje slovo kalendář.

Pokud například vyhledáte sportovní hry, zobrazí se také návrhy na hry které jsou ze sekce RPG a akčních her. Pokud budete hledat slovo Twitter, zobrazí se kromě samotných aplikacích souvisejících s touto sociální sítí také aplikace, které se soustředí na novinky a informace o událostech. Výsledky se zobrazují podobným způsobem jako při vyhledávání v katalogu Chomp, který Apple koupil v roce 2012 a je pravděpodobné, že právě jeho technologii Apple nyní použil.

V současné době Apple prozatím nové vyhledávání pouze testuje na některých uživatelích a tak se nezobrazuje všem. Pokud nepatříte mezi zvolenou skupinu, pak máte k dispozici stále současné vyhledávání. Je pravděpodobné, že testování může trvat i řadu měsíců, aby Apple vyzkoušel více možností a získal relevantní údaje o tom, jaký způsob vyhledávání vyhovuje uživatelům nejvíce. Poté by pak mělo být možné spustit nové vyhledávání globálně bez toho, aniž by musel Apple aktualizovat iOS.

app-store-recommend
ios71_app_store_suggested_search-800x702

Dnes nejčtenější

.