Zavřít reklamu

Spoločnosť Microsoft po rokoch vývoja konečne vydá kancelársku sadu Office pre iPad. Podľa informácií, ktoré obdržal server The Verge, by mal softvérový gigant predstaviť a zároveň vydať nový kancelársky softvér Office for iPad. Tento softvér by mal užívateľom tabletu iPad ponúknuť obľúbené nástroje na tvorbu a úpravu dokumentov, prezentácií a matematických operácií. Aj keď samotnú správu nie je možné úplne potvrdiť, je nutné brať v úvahu, že The Verge patrí k najrenomovanejším tech webom v súčasnosti.

Kancelárska sada Office for iPad by mala podľa jeho zdrojov vyjsť už 27. marca / března, teda v deň, kedy bude Satya Nadella organizovať svoju prvú tlačovú konferenciu v pozícii CEO Microsoftu. Táto konferencia sa bude navyše venovať mobilnému a cloudovému softvéru, a práve to sú dve vlastnosti, ktoré úzko súvisia so sadou Office pre iPad. Sada totiž bude úzko prepojená so službou OneDrive a bude pracovať na rovnako modeli, ako Office Mobile pre iPhone. Bude teda vyžadovať predplatné Office 365, ktorého cena predstavuje 9,99 dolárov za mesiac.

Podľa toho, čo ďalej odhalili zdroje, to však nevyzerá, že by Office for iPad predstavoval plnohodnotnú náhradu za počítač. Zdroj uviedol, že funkcie a rozhranie aplikácií bude veľmi podobné tomu, ktoré sme mohli vidieť už minulý rok v aplikácii Office Mobile pre iPhone. Narozdiel od spomínanej aplikácie však sada pre iPad ponúkne prístup k trom aplikáciám, ktorými sú Word, Excel a PowerPoint. Spoločnosť na tomto softvéri pracovala údajne už niekoľko mesiacov, pričom jeho vývoj naznačila vydaním Office pre iPhone. Satya Nadella už stihol za svoj čas v pozícii CEO Microsoftu uviesť novú aplikáciu OneNote pre Mac a internetovú službu Office Online, ktorá slúži ako nástupca za sadu Office Web Apps.

Photo 18.3.2014 0 34 57
*Zdroj: TheVerge

Dnes nejčtenější

.