Zavřít reklamu

Keď Apple predstavil funkciu iCloud, predstavil zároveň nový súborový systém, ktorý bude fungovať na všetkých jeho systémoch. Už je jedno, či používate Mac alebo iOS, vaše dokumenty a projekty si ľahko otvoríte na oboch zariadeniach bez väčšej námahy. Čo však nasleduje ďalej, sa dnes dozvedel renomovaný server 9to5mac. Ten sa od svojich zdrojov dozvedel, že iOS 8 a OS X budú ešte viac zjednotené než doteraz. Apple práve začal vyvíjať aplikácie Preview a TextEdit pre iPhone, iPad a iPod touch.

Podľa jeho zdrojov je vývoj aplikácií ešte v ranej fáze, no Apple si stále stanovil cieľ, že aplikácie Preview a TextEdit pre iOS vyjdú do konca tohto roku. Ako sa dalo už čakať, obe aplikácie budú ukladať súbory na iCloud, presne tak ako ich už dnes ukladá iWork. Server však dodáva, že tieto aplikácie neponúknu tak obsiahle funkcie ako verzie pre Mac. Softvér má fungovať skôr na prezeranie súborov, nie na ich upravovanie. Obe aplikácie budú sledovať dokumenty uložené na iCloude, čo zároveň vysvetľuje, prečo Apple už v čase OS X Mountain Lion priniesol synchronizáciu súborov z Preview a TextEdit na iCloud.

Možnosť upravovania a spravovania súborov tak ostane aj naďalej záležitosťou pre iBooks a Pages, pričom iBooks bude naďalej slúžiť na ukladanie PDF dokumentov a Pages pre zmenu na ich upravovanie. Zdroje tvrdia, že Apple do oboch aplikácií prinesie funkcie, ktoré ich budú užšie spájať. Apple by tiež mal predstaviť novú generáciu aplikácií, ktorá by bola uložená na iCloude a ich obsah by sa jednoducho streamoval do iOS zariadenia. Presne o takýchto aplikáciách sa začalo dávnejšie špekulovať v súvislosti s novou Apple TV, ktorá by mala údajne priniesť vlastný App Store s aplikáciami a hrami. Systém iOS 8 by mal tiež ponúknuť nové aplikácie iTunes Radio, Maps a Healthbook.

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.