Zavřít reklamu

Obvykle při hraní her zapínám PS3 nebo PS Vita a jen málo kdy hraji něco na iPhone, ovšem když už si chci něco na iPhone zahrát tak jsou to právě hry ve stylu trial, tedy různé motorky, kola nebo skútry, které překonávají nejrůznější překážky. Podobných her jsme vyzkoušel již celou řadu, ovšem nyní se dostala do iTunes App Store jedna, která skutečně stojí za to, taková která vás nepustí a budete ji muset dohrát, protože se jedná o neuvěřitelnou zábavu, vítejte ve světě downhillových kol Bike Mayhem.

Hned na úvod je důležité uvést, že hra je dostupná zcela zdarma, pokud se tedy spokojíte se zobrazováním reklamních bannerů. V opačném případě si ji můžete zakoupit za cenu 0,89€ a zbavit se tak otravné reklamy. Hra je dostupná jak na iPad tak i na iPhone a i když vám nabídne možnost odblokovat všechny trati nebo vybavení ve stylu Free-To-Play za poměrně vysoký poplatek, nemusíte se lekat, rozhodně to totiž není potřeba a osobně bych řekl, že to hře může spíš uškodit, než vás motivovat k hraní. Vše totiž odemknete tím, že budete hrát co nejlépe, dosahovat co nejlepších výsledků a každou trať absolvujete na dvě nebo tři hvězdičky, což skutečně lze dokázat. Ano hra pak není tak jednoduchá, ovšem na druhou stranu je to právě proto zábava.

IMG_7208

Mezi položky které můžete odblokovat patří vybavení jezdce, tedy oblečení, rám kola a samotné kola. Právě dvě poslední položky dokáží ovlivnit vlastnosti jízdy a umožní vám například rychlejší jízdu nebo vyšší skoky, vylepšovat kolo se tedy skutečně vyplatí. Jedná se o hru ve stylu trial, která však kombinuje překonávání překážek se skoky, při kterých děláte nejrůznější triky. Triků je k dispozici v základu osm, ovšem můžete je kombinovat s dalšími triky jako je například front nebo backflip a tak máte k dispozici v podstatě několik desítek triků, které vás zaručeně budou bavit.

IMG_7215

Závodů je k dispozici uctyhodné množství a zahrajete si desítky různých jízd při kterých se mění nejen úkol, kdy zatím co jedno ujde o získání co největšího počtu bodů z triků, jindy je důležité dorazit do cíle v co nejlepším čase. Právě kombinace dvou různých disciplín dělá hru ještě zábavnější. K zábavě přispívá také fakt, že musíte využívat kombinaci dotykového displeje a akcelometru a například tailwhip spolu s backflipem vytvoříte tak, že se musíte na skoku nejdříve odrazit, poté stisknout tlačítko pro daný trik a k tomu naklonit iPhone.

IMG_7219

Důležitá je samozřejmě grafika a i když to není na screenshotech tak dobře vidět, je hra skutečně na nejvyšší možné úrovni co se trialových her týká. Grafika je sice kreslená a nesnaží se o realistické zpracování. Na druhou stranu však například pohyb kola a efekty které vytváří jsou naprosto dokonalé. Při odraze nebo dopadu skvěle vidíte jak funguje odpružení kola a jak odlétává prach, hlína nebo cokoliv jiného od zadního kola. V závislosti na rychlosti jízdy se kamera oddaluje nebo přibližuje, což vede k větší dynamičnosti samotné hry.

IMG_7211

Na vysoké úrovni jsou také zvuky, kdy slyšíte samotný zvuk kole při šlapání, odrahu i při skocích. Pokud vás tedy tento styl her baví, mohu Bike Mayhem jen a jen doporučit, jedná se totiž o jednu z nejlepších her na tento způsob a pro mě osobně o tu vůbec nejlepší, kterou jsem kdy hrál, co se trialových plošinovek týká. Za vyzkoušení ostatně nic nedáte.

IMG_7210
IMG_7209

Dnes nejčtenější

.