Zavřít reklamu

Apple si svojimi bezpečnostnými funkciami získal nových nepriateľov. Spoločnosť Apple do svojho nového operačného systému iOS 7 pridala bezpečnostnú funkciu, ktorá od užívateľov vyžaduje, aby po obnove zariadenia potvrdili svoju identitu s pomocou svojho Apple ID. Práve táto funkcia sa stala problémom pre potomkov zosnulej Anthey Grand, ktorá pred pár týždňami zomrela na rakovinu a ako časť dedičstva zanechala pre svojich dvoch synov aj jej iPad. Bohužiaľ heslo k svojmu Apple ID vedela len ona.

Pretože si synovia Josh a Patrick nevedeli poradiť s odblokovaním iPadu, obrátili sa na spoločnosť Apple so žiadosťou, že iPad patril ich zosnulej matke. Reakcia spoločnosti Apple však nebola taká, akú očakávali a podľa jedného syna dokonca zmenila jeho pohľad na spoločnosť Apple. Uviedol, že Apple prvýkrát zareagoval tak spôsobom, že pre obnovenie iPadu do pôvodného stavu vyžaduje písomný súhlas od matky. Neskôr však dodal, že aj keď je ich matka po smrti, Apple im nemôže odblokovať iPad len tak.

Spoločnosť si od nich vypýtala kópiu úmrtného listu, závete a dopis od právnika. Tieto veci nebolo problém zohnať, lenže Apple neprestal a neskôr požiadal rodinu zosnulej, aby si vypýtala povolenie od súdu. A ako tvrdí syn Josh, práve tu padla posledná kvapka. Povolenie od súdu totiž stojí zhruba 200 libier, teda skoro polovicu ceny iPadu. Josh vyhlásil, že spoločnosť sa zachovala v jeho prípade veľmi chladno a tento incident zmenil jeho názor na ňu. Tvrdí, že správanie ho prekvapilo, obzvlášť keď sa Apple prezentuje ako typ spoločnosti, ktorá prezentuje svoje produkty ako určené pre rodinu.

ipad-lock
*Zdroj: independent.co.uk

Dnes nejčtenější

.