Zavřít reklamu

Hráči sa môžu opäť tešiť, keďže cloudová služba OnLive bola opäť uvedená do prevádzky. Spoločnosť, ktorá v minulosti slúžila ako digitálna požičovňa videohier a umožnila hrať hry na požiadanie za príplatok, tentoraz predstavila svoje dve nové služby CloudLift a OnLive Go. Prakticky obe služby sú navrhnuté tak, aby sa dali používať aj na mobilných zariadeniach, napríklad na tých od Samsungu. Služba CloudLift ponúkne možnosť hrať akékoľvek digitálne hry, zatiaľ čo OnLive Go sa bude zameriavať na MMO hry.

Riešenie, aké poskytuje služba CloudLift spočíva v tom, že užívatelia si budú môcť prepojiť hry svoje Steamové a iné digitálne hry so službou OnLive, ktorá im pre zmenu umožní hrať tieto hry na ktoromkoľvek PC, TV alebo na telefóne či tablete. CloudLift bude navyše ukladať postup v hrách na svoje servery. Pri streamovaných hrách však treba počítať s určitými kompromismi. Hry budú streamované len v rozlíšení 720p, na druhú stranu sa zachová plynulosť 60 fps. CloudLift na úvod podporuje 20 hier, medzi ktoré patrí The LEGO Movie Videogame, Batman: Arkham Origins, Saints Row IV a ďalšie.

Služba OnLive Go pre zmenu umožní mobilným a počítačovým hráčom hrať MMO hry typu War Thunder bez toho, aby si museli tieto hry najprv stiahnuť a nainštalovať. Pozitívom pritom je, že sa hráči môžu vrhnúť do hrania prakticky okamžite. Obe služby sa budú postupom času rozširovať o podporu nových titulov a je možné, že OnLive už nebude mať také problémy ako v minulosti. Práve problémy s internetovým pripojením, kompresiou videa a oneskorením spôsobili, že OnLive získalo negatívne hodnotenia a z kandidáta na miliardovú spoločnosť sa stala miliónová spoločnosť. Vo vedení služby je teraz bývalý šéf IGN Mark Jung, ktorý sľubuje, že firemná stratégia bola kompletne premyslená v prospech firmy aj hráčov.

Koľko bude treba za služby platiť? Podľa oficiálnych informácií bude služba CloudLift stáť 14,99 dolárov mesačne, zatiaľ čo služba OnLive Go s prístupom k hre Second Life bude stáť 3 doláry na hodinu. Obe služby vyžadujú internetové pripojenie s rýchlosťou aspoň 2 Mbps.

cloudlift
*Zdroj: macrumors

 

Dnes nejčtenější

.