Zavřít reklamu

Za následující čísla by se Apple nemusel stydět ani v případě, kdy byl pouhým mobilním operátorem, nikoli technologickou společností. Tim Cook totiž na výroční schůzi akcionářů uvedl, že přes servery Applu projde každý jeden den přes 40 miliard zpráv iMessages a uskuteční se 15-20 milionů hovorů FaceTime. V lednu minulého roku přitom přes servery Applu proudily „pouze“ 2 miliardy iMessages denně. Nárůst je tedy skutečně neuvěřitelný. V polovině loňského roku prošlo přes Applu 900 miliard iMessages, tohoto čísla nyní dosahuje Apple za pouhých 23 dní.

Pro srovnání nejpopulárnější komunikační nástroj dnešní doby WhatsApp zpracuje každý den více než 50 miliard zpráv denně. Je však důležité brát v potaz, že WhatsApp je multiplatformní záležitostí, zatím co iMessages jsou omezeny striktně pouze na iOS zařízení, tedy na tablety iPad, mobilní telefony iPhone a multimediální přehrávače iPod touch. Aplikace BlackBerry Messenger, která je nyní dostupná nejen na BlackBerry, ale také na iTunes App Store a Google Play pak zpracuje 10 miliard zpráv každý den.

Apple prodal do dnešního dne více než 800 milionů iOS zařízení, na kterých běží z 82% nejnovější verze operačního systému iOS 7. I tato čísla ukazují, jak důležitá je nejen celá platforma iOS pro Apple, ale také její jednotlivé služby a funkce, které dokázal Apple integrovat do svých telefonů, tabletů a přehrávačů. Apple zkrátka vytvořil funkční ekosystém, který uživatelé chtějí používat a dávají to Applu patřičně najevo. Je totiž skutečně pozoruhodné, jakých výsledků například iMessages dosahují a to i přesto, že existují multiplatformní náhrady typu WhatsUp nebo v případe FaceTime pak Viber.

imessages

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.