Zavřít reklamu

Predstava, že si stiahnete aplikáciu na počítač a ona sa automaticky nainštaluje do iPhonu alebo iPadu, je príjemná. Pokiaľ ste však vo svete iOS noví, potom zrejme ešte neviete, že Apple takúto možnosť umožňuje. Proces je jednoduchý, stačí vám k nemu totiž len iPhone, iPad alebo iPod touch s novším operačným systémom a aplikácia iTunes na PC alebo Mac. Nezaobíde sa to bez prvotného nastavenia a práve to si v dnešnom návode popíšeme. Trik funguje na operačnom systéme iOS 4.3.3 a všetkých novších.

Základnou podmienkou je mať na PC aj na iOS zariadení rovnaké Apple ID. To si konieckoncov vytvárate už pri prvom zapnutí iOS zariadenia (na iOS 5 a novších) alebo pri snahe o stiahnutie aplikácie či hudby na počítači. Čo teda treba spraviť?

  1. Na Vašom iOS zariadení otvorte Nastavenia
  2. Nájdite sekciu iTunes a App Store a otvorte ju
  3. V nej aktivujte položku Aplikácie v sekcii Automatické sťahovania
  4. Podľa potreby zapnite alebo vypnite možnosť Použiť mobilné dáta
downloads-iphone

Nakoniec už len stačí, aby ste začali aplikácie sťahovať na vašom počítači a ony sa začnú automaticky sťahovať aj do iOS zariadenia. Táto funkcia má celkom veľké uplatnenie. Môžete totiž začať inštalovať aplikácie na diaľku, napríklad keď nie ste doma a chcete si stiahnuť aplikáciu, ktorá je dočasne dostupná zadarmo. Aplikácie sa potom začnú sťahovať na všetky vaše iOS zariadenia, ktoré máte priradené k svojmu Apple ID a u ktorých máte aktívnu funkciu Automatického sťahovania. Taktiež musí aplikácia podporovať vaše iOS zariadenia a verziu systému iOS, ktorá sa na nich nachádza. Funkciu je taktiež možné uplatniť pri sťahovaní kníh alebo hudby.

download-itunes
download-ipad

Dnes nejčtenější

.