Zavřít reklamu

Narození miminka změní život každému na světě, jedná se o malý organismus, který je potřeba neustále monitorovat a vědět, že je váš vytoužený potomek v pořádku i v momentě, kdy nejste přímo u jeho postýlky. Právě proto je na trhu nespočet dětských chůviček a protože jsme Apple magazín, podíváme se nyní na tu, pomocí které můžete sledovat aktuální stav vašeho miminka přímo na displeji iPhonu, iPadu nebo iPodu touch. Chůvička navíc umožňuje kromě monitoringu také komunikaci s vaším děťátkem a tak jistě stojí za to, abychom se na ni podívali.

Chůvička vážící téměř čtvrt kilogramu obsahuje přímo v balení také držák, díky kterému je možné ji připevnit přímo na hrazdičku nebo okraje dětské postýlky. Kromě něj je v balení také textilní sáček na přenášení, adaptér pro nabíjení a trojice redukcí pro různé zásuvky včetně evropské. Zajímavé je, že výrobce vsadil v případě napájení kromě klasického kabelu z adaptéru pomocí microUSB také na baterie. Nejedná se přitom o žádné konvenční baterie, ale o baterii podobné té, kterou nalezneme v mobilním telefonu s kapacitou 1100mAh. Chůvičku je tedy možné zcela odpojit od jakýchkoli kabelů. Připojení k iOS nebo Android zařízení probíhá pomocí Wi-Fi sítě nebo Ethernet portu, kterým je chůvička také vybavena.

Zde se dostáváme k hlavní výhodě chůvičky. Tu je totiž možné používat nejen v lokální Wi-Fi síti, ale také klasicky přes internet. Pokud jste tedy na druhém konci světa a manželka stráží váš malý zázrak v poklidu domova, máte možnost se na své miminko i tak podívat přímo přes chůvičku. Nastavení chůvičky je poměrně snadné, stačí zapnout v iOS nebo Android zařízení Bluetooth a připojit se přímo k chůvičce. Ta vás následně vyzve k instalaci zdarma dostupné aplikace WithBaby, která je dostupná jak pro iOS, tak také pro Android. Následně vás již provede konfigurací samotná aplikace a během několika málo vteřin můžete chůvičku začít používat.

withings_baby_monitor

Withings Smart Baby Monitor
Samotná chůvička nabízí vlastní ovládání přímo na těle chůvičky, kdy můžete změnit hlasitost, přehrávat hudbu, změnit integrované světélko a nebo ji jednoduše vypnout. Chůvička nabízí mikrofon, reproduktor, kameru, monitor vlhkosti a teploty a také mlhové LED světélko, které dokáže vytvořit v dětské postýlce zajímavou atmosféru, příjemnou k usínání. Všechny tyto funkce můžete ovládat nebo sledovat přímo na svém telefonu, multimediálním přehrávači nebo tabletu. Chůvička nabízí LED diodu, která má nekonečné množství barev, jenž můžete samozřejmě nastavit, zajímavý je také reproduktor, který hraje až překvapivě dobře a nabízí skutečně příjemný zvuk, při kterém bude váš drobeček spokojeně usínat.

Co se čidel týká, porovnal jsme vlhkoměr a teploměr s domácí meteostanicí a také s monitoringem, který mám ve svém humidoru a teplota i vlhkost odpovídala skutečnosti. Zajímalo by mně, zda když se miminko počůrá do plenky, je možné tuto skutečnost poznat pomocí změny vlhkosti v místnosti. Pokud máte zkušenosti, budu jen rád když recenzi doplníte. Zatím co kvalitě reproduktoru a designu samotné chůvičky není co vytknout, v případě kvality videa je tomu již trošku jinak. Téměř všude se o kvalitě kamery dočtete jen fakt, že je velice kvalitní a nabízí obraz ve vysokém rozlišení. Zdě však zjistíte, že není HD jako HD. Na monitorování vašeho miminka kvalita jistě stačí, pokud však plánujete pomocí chůvičky dělat také snímky během jeho spánku, věřte, že s kvalitou nebudete až tak extra spokojeni. Kamera automaticky rozpozná snížené světlo v okolí a tak se v noci automaticky přepne do nočního režimu, kdy je možné sledovat miminko i v naprosté tmě, jak pak vypadá výsledný obraz vidíte na fotografii níže.

IMG_7146

WithBaby
Zdarma dostupná aplikace umožňuje připojení iOS nebo Android zařízení přímo k chůvičce. Aplikace dovoluje ovládat veškeré funkce chůvičky. Aplikace umožní nastavit LED osvětlení, přehrát zvuk, sledovat vlhkost a teplotu v místnosti a také nastavit upozornění. Pokud se miminko začne vrtět a začne se z místnosti ozývat zvuk, aplikace vás automaticky upozorní na změnu v postýlce. Je možné nastavit různé limity hlasitosti a aktivity, kterou musí miminko udělat, aby se notifikace objevila. Notifikovat je možné změnu hlasitosti, pohyb a také změnu vlhkosti a teploty v místnosti. Aplikace nabízí také paměť, ve které na přehledném grafu vidíte jak se vyvíjela aktivita v postýlce a máte tak přehled například nad tím, za jak dlouho miminko usnulo.

withings_baby_monitor

Aplikace také slouží ke komunikaci, kdy stačí mluvit do mikrofonu u iPhonu nebo iPadu a váš hlas se automaticky ozve z chůvičky. To stejné samozřejmě platí také naopak a tak kromě obrazu máte k dispozici také zvuk z dětské postýlky. Pohodlné je ovládání LED diody, kdy můžete volit skutečně nekonečné množství odstínů a vytvořit miminku ideální osvětlení. Měnit lze totiž také intenzitu osvětlení a nastavení automatického přepínání barev je samozřejmostí. Aplikace také umožňuje přehrávat z chůvičky ukolébavky. Jediné co mi vadí, je nemožnost pustit z aplikace jiné, než předem nastavené zvuky. Pokud má totiž vaše miminko oblíbenou nějakou konkrétní ukolébavku, nemůžete ji přes chůvičku přehrávat. Přístup k aplikaci Hudba zkrátka aplikaci chybí a tak můžete přehrávat jen zvuky, které aplikace nabízí.

IMG_7139
IMG_7141
IMG_7142
IMG_7138

Resumé
Withings Smart Baby je rozhodně zajímavou vychytávkou pro každého, kdo používá chytrý mobilní telefon, multimediální přehrávač nebo tablet a chce sledovat miminko přímo na displeji svého zařízení. Základní chůvičky je možné sice pořídit i za méně než pětinu ceny, ovšem ty ani zdaleka nedokáží monitorovat vše co Smart Baby. Cena je sice skutečně vyšší, než by člověk očekával, ovšem to již nechám na posouzení každému jednotlivci. Osobně se mi chůvička líbí a jistě nabízí vše, co je potřeba pro monitorování miminka, osobně mi však chybí připojení k podložce, která automaticky monitoruje dech miminka, což je funkce, kterou jistě v postýlce u svého potomka budu chtít. Pokud však monitorovat dech nechcete a peníze nejsou překážkou, pak není nad čím váhat.

  • Chůvičku Withings Smart Baby si můžete za akční cenu 6401Kč zakoupit přímo zde.
home-hero

Co je v krabici

  • Chůvička Smart Baby Monitor od firmy Withings
  • Ochranné pouzdro z 3D tkaniny
  • Bílý stojan na postýlku
  • Dobíjecí baterie Li-Ion
  • Zdroj napájení se třemi lokálními adaptéry
  • Uživatelská příručka (EN, FR, DE, ES, IT)

Technické specifikace

  • Výška: 6,3 cm
  • Šířka: 9,2 cm
  • Hmotnost: 293 g
  • Délka: 9,2 cm

Dnes nejčtenější

.