Zavřít reklamu

Ako iste vieme iPhone 5C nebol prvotne predstavený ako produkt pre kúpu bez viazanosti, ale bol určený predovšetkým pre operátorov. Preto „C“ v jeho názve neznamená Cheap, ale Color. No aj tak Apple zrejme s uvedením tohto iPhone trošku strelil mimo cieľ. Sám Tim Cook pri zverejnení finančných výsledkov vyhlásil, že predaje tohto telefónu nenaplnili očakávania.

Ako iste vieme, finančné výsledky Apple hovoria o veľkých obratoch firmy. Hodnota akcií síce klesla po ich zverejnení o 8%, no podľa môjho názoru nebude trvať tak dlho, pokým sa dostane späť na svoju starú hodnotu. Najmä ak berieme na vedomie, že Tim Cook len prednedávnom povedal, že Apple má na tento rok pripravené veľké veci. Každopádne či hodnota akcií klesla či nie, Apple zaznamenal rekordné predaje iPhone, iPadu a zvýšili sa aj predaje Macu. Kalifornská spoločnosť nikdy neuvádza presný počet predaných iPhone jednotlivo z každej generácie, ale uvádza celkový počet predaných zariadení. A ten prekonal hranicu 50 miliónov za kvartál. No nemusíme byť ani veľkí experti na to aby sme jasne videli, že väčšinu z tohto čísla tvoria predaje iPhone 5S.

Veď keď sa pozrieme na konečnú cenu iPhone 5C (549€ 16GB) a iPhone 5S (649€ 16GB)  tak ten „lacnejší“ iPhone je oproti vlajkovej lodi lacnejší len o niekoľko desiatok eur. A to sa skutočne nedá považovať za tak obrovský rozdiel, aby si ľudia kupovali iPhone 5c namiesto lacných Androidov. Preto si väčšina ľudí, ktorí si chcú kúpiť iPhone ale nechcú priamo 5S, kúpia nejaký starší model, či už z bazáru alebo iPhone 4S, ktorý sa naďalej nachádza v ponuke Apple Online Store. Preto sa necháme prekvapiť aký bude ďalší osud iPhone línie C.

iphone5c-header

Dnes nejčtenější

.