Zavřít reklamu

O funkcii iOS in the Car sme sa dozvedeli už na minuloročnej WWDC. Tim Cook v čase predstavenia tvrdil, že táto funkcia je pre Apple nesmierne dôležitá, no v skutočnosti to vyzerá, že sa Apple s jej vývojom veľmi neponáhľal. Funkcia totiž nie je k dispozícii ani pol roka po predstavení a prvé zmienky o tom,  že na nej Apple sutočne pracuje, sa objavujú iba teraz. Informačné sucho o iOS in the Car však má svoj dôvod. Ako zistila reportérka Jessica E. Lessinová pre The Information, v Appli došlo k vážnej chybe v organizácii.

Podľa jej informácií dokonca došlo k tomu, že ani samotné vedenie spoločnosti Apple dnes poriadne nevie, čo má s touto službou robiť. Napriek tomu, že Apple vtedy svoj produkt vychvaľoval, v skutočnosti musela spoločnosť veľmi intenzívne lobovať za zahájenie spolupráce s automobilkami. Tie v minulosti nemali problém s funkciou Siri Eyes Free, no v prípade iOS in the Car si už automobilky nie sú veľmi isté. Podľa informácií sa totiž Applu vôbec nepodarilo uzavrieť dohodu s Mercedes-Benz, Ferrari a ani s ďalšími veľkými automobilkami. Práve toto zlyhanie je podľa serveru dôvod, prečo si Apple ani dnes nie je celkom istý budúcnosťou produktu a nie je vylúčené, že ho dokonca v budúcnosti zruší.

Jedná sa preto o pomerne zdrvujúcu ranu pre Apple, keďže konkurencia je na tom omnoho lepšie. Spoločnosť Google totiž na veľtrhu CES 2014 prehlásila, že sa jej podarilo uzavrieť partnerstvo s viacerými dôležitými automobilkami, vrátane Audi, Hyundai, Honda a General Motors. Práve automobily od týchto spoločností by mali od tohto roku podporovať nový infotainment systém vytvorený na báze operačného systému Android a zároveň tak bude spolupracovať so smartfónmi a tabletmi od Google, Samsung, LG a od mnohých ďalších výrobcov.

*Zdroj: AppleInsider s odvolaním na prémiový článok na The Information

Dnes nejčtenější

.