Zavřít reklamu

Steve Jobs představil světu první Macintosh přímo v Cupertinu, nebylo to však v sídle společnosti Apple Computers, ale ve Flint Center. V té době však potřeboval Jobs a celý Apple svůj produkt ukázat investorům, novinářům a zkrátka jej dokázat prodat. O méně než týden později však představil Steve Jobs a jeho tým počítač Macintosh 128K opět, tentokrát však přímo na valném shromáždění Boston Computer Society.

Macintosh tak byl poprvé představen fanoušků, v té době nadšencům do počítačových technologií a Steve tomu samozřejmě přizpůsobil celou konferenci. Hodinu a téměř čtyřicet minut trvající představení nového, revolučního počítače, které doprovázelo také množství otázek přímo na Steve Jobse a tým společnosti Apple, se nyní po třiceti letech dostalo na veřejnost a jistě stojí za pozornost každého fanouška společnosti Apple.

Z dnešního pohledu vypadá představení prvního Macintoshe skutečně velmi zajímavě, přece jen nad otázkou, k čemu je dobrá myš a proč by ji lidé měli používat místo klávesnice a příkazového řádku, by dnes zůstal rozum stát nejednomu z našich čtenářů, ovšem v roce 1984 to skutečně lidi zajímalo a měli oprávněný důvod se ptát, k čemu je to vlastně dobré. Steve a tým projektu Macintosh čelil při představení nového stroje před Boston Computer Society zajímavým otázkám a poprvé neprezentoval svůj počítač novinářům nebo akcionářům, ale skutečným uživatelům.

Video se podařilo získat z Boston Computer Society reportérovi magazínu Time Harrymu McCrackenovi, který následně originální magnetickou pásku převedl do digitální podoby a zveřejnil. Sám McCracken tvrdí, že představení Macintoshe 128K pro uživatele, které nyní zveřejnil je mnohem zajímavější než nám dobře známé, klasické představení počítače pro novináře a akcionáře. Přiznávám se, že musíme dát McCrackenovi zapravdu a doporučujeme, aby se na video podíval každý, kdo chce vidět Steva Jobse na začátku své kariéry, v době kdy představil stroj, jenž změnil svět.

Dnes nejčtenější

.