Zavřít reklamu

Dnes se podíváme na závodní hru Stunt Biker 2, po jejímž spuštění se ocitnete ve dvojrozměrném světě, jež obsahuje trať, po které budete jezdit a za kterou se vyskytuje  zajímavé pozadí. Pozadí nejsou vždy stejná či podobná ale mění se podle závodů. Někdy je fialové s hvězdami nebo například zelené s trávou. Ve hře je k dispozici celkem deset motorek, přičemž ze začátku je zdarma dostupná jen první a k odemknutí dalších je potřeba získávat hvězdičky za závody nebo si zaplatit pomocí in-app nákupů.

Samotné ovládání nevybočuje z řady a je tedy dostatečně jednoduché. Pravá strana displeje slouží k jízdě dopředu, dotknutím vlevo brzdíte a nakláněním vašeho zařízení se otáčíte buď vpravo nebo vlevo. V nastavení si lze také místo natáčení zařízení nastavit ovládání tlačítky, což se může hodit třeba v autobuse. Jak se hra ovládá vám bude jasné během první sekundy. Jedním z nejdůležitějších faktorů tohoto druhu her jsou tratě a musím uznat, že si vývojáři v tomto ohledu dali záležet. Tratě jsou velmi rozmanité a jsou také v mnoha případech těžké. Většinou jsem při prvním seznámení s danou tratí naboural hned ze začátku.

image

Při závodění je vaším soupeřem čas s tím, že cílem je získat po dojetí do cíle tři hvězdičky. Jejich počet se odvíjí právě od vaší rychlosti. Pokud ve hře neuděláte nějakou fatální chybu, není ve většině problém dojet ve výborném čase a získat plný počet hvězd. Hvězdy potřebujete jednak k získávání nových druhů motorek, ale i k odemykání dalších závodů. Jelikož se hra nachází v App store zdarma, je jasné že vývojáři museli vydělat jinak. Tento fakt se projevuje hlavně na všudypřítomné reklamě. Reklamní baner je po většinu hry umístěn u horního okraje vašeho zařízení. Pokud vás bude otravovat, můžete zaplatit za odstranění všech reklam ale vyjde vás to na 2,69€.

image

Hru bych hodnotil převážně kladně. Na reklamu sice nadávat můžeme, ale nemyslím si, že má jen negativní dopad a díky ní si můžete Stunt Biker 2 stáhnout zdarma a pokud se vám hra zalíbí, je možné reklamu odstranit. Rozmanitých tratí je dostatek a je dostupný i multiplayer. Vzhledem k ceně stojí za to si hru vyzkoušet.

image

Dnes nejčtenější

.