Zavřít reklamu

Auralux je real-time strategie, ve které  je cílem k vítězství skutečně strategie, kterou zvolíte.Cíl je přitom jednoduchý, stačí zničit nepřátelské jednotky a planety, které obléhají. Po spuštění hry je k dispozici zdarma celkem 8 „kampaní“ (včetně tutorialu), rozdělených do tří obtížností: easy, normal a hard. Vzhledem k tomu, že dohrání již zmiňovaných kampaní je otázkou poměrně krátké doby, je možné si další kampaně dokoupit. Po dokoupení narazíte na opravdu různorodé levely, jejichž obtížnost se s vámi v nějakých případech vůbec „nemazlí“.

Po zvolení levelu se ocitnete na mapě, která je poseta hvězdami. Mapu lze přibliživat a oddalovat, logika ovládání je v tomto případě podobná mapovým aplikacím na iOS. Hned ze začázku hry máte k dispozici určitý počet jednotek, jejichž počty se v různých kampaních liší. Pomocí jednotek můžete obsazovat hvězdy, útočit na nepřátelská vojska nebo je používat k obraně. Další jednotky získáváte jednoduše. Planety, které jste obsadili, přičemž ze začátku máte obsazenou vždy minimálně jednu, produkují další jednotky. Planety lze také vylepšovat pomocí jednotek, což má za následek produkci více jednotek najednou. Princip hry je opravdu jednoduchý a naučit se ho je otázka několika málo minut.

auralux

Jak jsem již uvedl výše, ke zvýšení šance na výhru si bude vhodné stanovit taktiku. Zaleží pouze na vás, jestli budete vyrábět velký počet jednotek a schromažďovat vojsko nebo jestli budeté své bojovníky rovnou poělete do bitvy. V závislosti na kampani budete muset válčit proti jednomu až třem protivníkům kteří bojují i mezi sebou. Celkově lze Auralux zhodnotit jako velmi povedenou hru. Škoda jen, že neobsahuje možnost hry více hráčů a to ani online. Mezi klady se řadí i povedený a decentní zvukový doprovod, který ještě zlepšuje atmosféru hry. Jestli máte rádi všemožné strategie, určitě tuto hru vyzkoušejte a „hurá do boje“.

auralux
auralux

 

Dnes nejčtenější

.