Zavřít reklamu

Pokud používáte jediné zařízení propojené s vašim iCloud účtem a nejste člověk který má skutečně extrémní množství dokumentů, bude vám základních 5GB prostoru na iCloud stačit. Fotografie totiž Apple do tohoto limitu 5GB nepočítá a tak jej máte v podstatě jen na osobní dokumenty a zálohu svého zařízení.

Ovšem právě v poslední věci je problém, záloha zařízení má několik GB a tak je potřeba počítat s tím, že pokud máte své zařízení naplněno daty a stačí když máte daty naplněné iOS zařízení s 16GB pamětí, pak vám 5GB prostoru stačí na zálohu jednoho iOS zařízení. Máte tedy v podstatě jen dvě možnosti, první je vyřadit ze zálohy zařízení fotografie a videa, která zabírají nejvíce místa při zálohách iOS zařízení nebo dokoupit místo na iCloudu.

Musíme si přiznat, že Apple je co se iCloudu týká drahý, skutečně velmi drahý. Přece jen to za co Apple chce platit 16, 32 nebo dokonce 80€ za rok nám mnoho jiných služeb nabízí zdarma jako základní standard. Bohužel například na dropbox však své iOS zařízení nezálohujete a tak Apple spoléhá právě na to, že si musíte zaplatit za pohodlí, které iCloud nabízí při synchronizaci nebo obnově dat. Ceny jsou však i tak na můj vkus skutečně nadsazené a tak za roční navýšení z 5GB na 15GB zaplatíte 16€.

Za navýšení na 25GB na rok zaplatíte 32€ a za navýšené na 55GB zaplatíte 80€. Zajímavý je také fakt, že Apple ani nijak nezvýhodňuje ty, kteří si chtějí připlatit více místa. Pokud byste totiž zakoupili 2x 15GB, celkově získáte 30GB za cenu 32€, Apple však nabízí 25GB za 32€. Pokud se rozhodnete uložiště přikoupit, je potřeba pamatovat, že si Apple bude danou částku z vašeho účtu strhávat každý rok a je tedy nutné, v případě, že nadále nechcete využívat vetší uložiště, ručně vypnout obnovení platby a prodloužení předplatného. V opačném případě se po roce od aktivace opět stáhne z vašeho účtu daná částka na další rok.

IMG_6644

Dnes nejčtenější

.